Hlavní obsah

Kraus vyhrál v Grasgehrenu po čtyřech letech závod SP ve skikrosu

Grasgehren

Český skikrosař Tomáš Kraus se po téměř čtyřech letech dočkal vítězství v závodu Světového poháru. Jubilejní patnáctý triumf si osmatřicetiletý lyžař připsal dnes v německém Grasgehrenu a posunul se na třetí místo průběžného pořadí seriálu.

Foto: Právo

Tomáš Kraus triumfoval v závodě Světového poháru.

Článek

Bývalý mistr světa a vítěz SP Kraus usiloval o výhru marně od března 2009, kdy stanul na nejvyšším stupni v La Plagne. Před třemi týdny díky třetímu místu v Les Contamines ukončil děčínský rodák téměř dvouleté čekání na umístění na pódiu a dnes už nenašel žádného přemožitele.

V Grasgehrenu sice Kraus obsadil 27. místo v kvalifikaci, ale ve vyřazovacích jízdách byl až na jednu výjimku suverénní. V nevlídném větrném a sněhovém počasí vyhrál osmifinále a čtvrtfinále a z druhého místa se dostal do finále, v němž triumfoval svým typickým způsobem start-cíl. V závěru musel odolávat především atakům Kanaďana Tristana Tafela a třetího Victora Öhlinga-Norberga ze Švédska, ale vítězství si vzít nenechal.

Do vyřazovacích bojů se dostal také Jakub Kopřiva, který po postupu do čtvrtfinále obsadil svou životní 16. pozici. Mezi ženami byla Nikol Kučerová třiadvacátá, Tereza Chárová osm míst za ní.

První závod se měl jet v Grasgehrenu v sobotu, kvůli novému sněhu byl však zrušen.

Světový pohár pokračuje za dva týdny olympijskou generálkou v Soči, víkend nato se pojede v Harrachově.

Reklama