Hlavní obsah

Bauer nastoupí do zítřejší patnáctky mistrovství světa ve Val di Fiemme

„Jedu," řekl jen, když vystoupil z trasy u servismanských kabin. Je to jasné. Lídr českého týmu Lukáš Bauer pojede na mistrovství světa ve Val di Fiemme i středeční patnáctku. Tedy trať, kde získal stříbrné medaile na mistrovství světa i na olympijských hrách (tam navíc bronz) a vyhrál na ni sedm závodů světového poháru. Zde to bude volným stylem, intervalově.

Foto: SLČR

Úvodní skiatlon na MS ve Val di Fiemme se Lukáši Bauerovi nepovedl - skončil třiadvacátý.

Článek

„Absolvoval jsem hodinový trénink s velmi svižnou pětkou. Pocity nemám nic moc, ale není to špatný," vyprávěl ještě. „Vizuálně vypadá dobře. Nastoupí a budeme to dál brát postupně. Potřeboval si to hodně vydiskutovat," dodal národní trenér Miroslav Petrásek.

Po výsledkově nepřesvědčivém sobotním skiatlonu (23.) Bauer zvažoval, zda obětovat patnáctku ve prospěch uspoření sil pro závěrečnou padesátku klasickým stylem s hromadným startem. Ještě včera v poledne to viděl padesát na padesát.

„Ale večer jsem se předrozhodl. Pokud nebude trénink vyloženě špatný, pojedu to," říkal a zmačkal tak možná příliš nafukovaný otazník. „V jiných silných týmech málokdo jede úplně všechno a nikde se to tak neřeší."

Tentokrát si ale patnáctku nestaví jako hlavní závod, ale jeden ze startů na mistrovství světa. „A dál zase uvidíme. Kdybych byl býval přesvědčený o top formě, o tom, že patřím mezi kandidáty na medaili na padesátce, patnáctku bych vynechal. Odriskoval bych to." Například na mistrovství světa v Sapporu 2007 se mu to málem „medailově" vyplatilo. Naopak v Oslu 2011 byl z „taktického" vynechání skiatlonu zamračený.

Už před šampionátem Bauer prohlásil, že vzhledem k letním potížím tady medaile visí hodně vysoko. „Teď se bavíme o tom, že vynikající výsledek je někde do pátého místa. A vzhledem k tomu, že jsem neměl komfortní pocity, beru to i jako takové prodýchnutí do dalšího průběhu mistrovství."

Celý tým klade velký důraz na páteční štafetu 4x10 km.

Do patnáctky půjdou ve středu ve 12.45 dále Martin Jakš, Aleš Razým a Jiří Magál.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.