Hlavní obsah

Na Mísečkách pokračuje doba ledová. Mistry běžci v klasice jsou Magál a Vrabcová

Horní Mísečky

V ideálních zimních podmínkách a s tuhými vosky se stali mistry republiky v běhu na lyžích na 15 km klasicky Jiří Magál a na 5 km Eva Vrabcová-Nývltová. Chyběli nemocní Lukáš Bauer a Aleš Razým.

Článek

V mezinárodním poli se zato předvedl bulharský reprezentant Veselin Tsinzov, který letos bodoval ve Světovém poháru ve skiatlonu na 21. místě v Rybinsku. Najel na druhého slovenského laufaře Martina Bajčičáka 36,9 vteřiny. Třetí byl a český titul tak získal Jiří Magál z Dukly Liberec.

„Přes moje pomalé starty jsem překvapivě na druhém kiláku vedl. Ale vydržel jsem jen do pátého," říkal. „Poslední dobou jsem musel hodně odpočívat a pak mi došlo. Snažil jsem se, protože jsem měl perfektní klasické lyže. Ani jsem nevěřil, že Martin Jakš jede za mnou, já ho porazil na klasické patnáctce snad jen jednou. Ale závodíme půl roku, máme toho dost. Já už zítra volnou patnáctku nejedu," dodal.

Vrabcová-Nývltová: Podala jsem průměrný výkon

České stříbro má Ondřej Horyna a bronz tedy Martin Jakš. Třetí mistrovský závod má třetího vítěze. Zato mezi ženami stále tu stejnou. Evu Vrabcovou-Nývltovou z Olfin Vella Car Trutnov.

„Nebylo mi úplně dobře ráno. Podala jsem průměrný výkon, žádná sláva jako celou sezónu. Byla jsem čtyři vteřiny za Alčou (vítěznou Slovenkou Procházkovou, pozn. red.), na rovinách mi pak ujela. Hlídala jsem si pak už jen za sebou Kláru Moravcovou. Bronzovou medaili vybojovala Ivana Janečková také z SK Jablonec, bývalá členka národního týmu, která letošní sezónu na vrcholové úrovni vynechala.

Kromě Poláků si FIS body pro olympijské hry přijeli na Mísečky vyjet exotičtí reprezentanti Mongolska, Arménie a Lucemburska.

Kompletní výsledky najdete zde.

Reklama