Hlavní obsah

Ať se mladí fotbalisté vyřádí, říká Vízek

PRAHA

"Ve dvacátém kole fotbalové ligy se potvrdila má slova, Hradec to má spočítané," narážel v pravidelném komentáři pro Novinky.cz Ladislav Vízek na skutečnost, že 'votroci' nedokázali uspět v přímém souboji se sestupem stejně ohroženými Bohemians. V komentáři zmínil také svůj pohled na kauzu opilých brněnských fotbalistů.

Foto: PRÁVO

Ladislav Vízek

Článek

Již v minulém komentáři jsem se svěřil s názorem, že Hradec půjde z ligy. Ten se mi po dalším ligovém díle potvrdil. Hradečtí neporazili Zlín, nyní nestačili na Bohemku a už rezignovali na nějakou záchranu. Alespoň to vyplynulo z hráčských rozhovorů.

To s klokany je to jiné kafe. Ti o svou šanci bojují, a když vezmu v úvahu nepříliš výhodné rozlosování Brna, nemusí zůstat Černý Petr ve Vršovicích. Brno bylo blízko překvapivému bodu z Letné, nakonec se to nepodařilo.

To mě přivádí na opačný pól tabulky. Ani jeden z rivalů v boji o titul nepřesvědčil. Sparta vydřela povinné body nad Večeřovými svěřenci až v samotném závěru a místo pohodlného zvýšení náskoku po zaváhání Slavie se spíše trápila.

Co říci ke Slavii? To je špatné, když mužstvo ze špice tabulky klopýtne venku třikrát v řadě se slabými mužstvy... Trošku mě to rozesmutnilo, protože liga tak ztrácí napínavost, rozdíl mezi pražskými 'S' je už zase čtyřbodový. Vedení Slavie sebe i příznivce stále chlácholí řečmi o tom, že neútočí na ligovou korunu, že jim jde jen o místo v Lize mistrů, ale tyhle výroky jen vytvářejí alibi a nejsou podle mne pravdivé.

Boj bez náboje

Proto mi liga připadá taková šedivá, bez náboje. I když je stále o co bojovat, nemá to šťávu, špatně se na to dívá... Ani duel Liberce s Teplicemi, dvou týmů, které si dělají zálusk na Pohár UEFA, nebyl příliš líbivý. Teplice sice vyhrály, ale nehrály s takovým elánem, jako v závěru podzimní části. Liberec stále hledá svou loňskou tvář.

Další z kandidátů na evropské poháry - Ostrava - mě zklamala. Čekal jsem, že mladé fotbalisty výhra nad Spartou nakopne, ale místo toho se v tom spíše plácají. Hodně jim chybí Lukeš, s jeho návratem na trávník by se snad mohla vrátit herní pohoda.

Nyní byla v médiích hodně propírána kauza brněnských fotbalistů, kteří se opili a zničili billboard. Nijak bych je nezatracoval, jsou to prostě mladí kluci. Za mlada jsme byli všichni rošťáci, musí se vyblbnout, stejně jako před časem my. Trestat je nějakými zákazy startu by bylo nesmyslné, hlavně by to znamenalo škodu pro klub, protože hráči jako Pacanda táhnou.

Teď už se můžeme těšit na reprezentaci, která by v Nizozemí měla předvést svou sílu. To bude trochu oddech od té ligové šedi.

Právě vystoupení českých fotbalistů v evropské kvalifikaci bude věnován příští komentář Ladislava Vízka.

Reklama