Hlavní obsah

Neumanová onemocněla, MS by to ohrozit nemělo

PRAHA

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová dva týdny před začátkem mistrovství světa onemocněla. Po návratu z přípravy v italském Sestriere dostala zánět průdušek, od pondělí leží v posteli a bere antibiotika. Za deset dnů vynechá závod Světového poháru v Reit im Winkl, aby byla připravená na světový šampionát v Oberstdorfu, který začne 17. února.

Článek

"Chytla jsem to během přesunu z Itálie, začala jsem pokašlávat," řekla Neumannová deníku Sport. "Začalo se to zhoršovat a od pondělka netrénuji, dostala jsem na tři dny antibiotika. Bohužel kvůli tomu nepojedu závod v Reit im Winklu. Neměla bych čas na trénink," rozhodla se třetí běžkyně průběžného pořadí SP a největší česká medailová naděje pro šampionát v Oberstdorfu.

Neumannová naposledy závodila v Pragelatu, kde skončila druhá. Pak trénovala, ale také lyžovala na sjezdovkách v Sestriere a tento týden měla začít závěrečnou fázi přípravy. "Další plány se odvíjejí od toho, jak rychle budu v pořádku. Nedá se to uspíšit. Měla bych jít trénovat, ale ležím," řekla Neumannová.

"Budu dělat maximum, abych se stihla připravit. To, co mám natrénováno, se zásadně nezmění," uvedla jednatřicetiletá závodnice.

Kvůli onemocnění odjela Neumannová z mistrovství světa v Lahti před čtyřmi lety. Tehdy dostala v jídelně virózu.

Reklama