Hlavní obsah

Walchhofer vede po sjezdu kombinaci na MS

PRAHA

Rakušan Michael Walchhofer vyhrál sjezdařskou část čtvrteční kombinace na mistrovství světa v alpském lyžování. Druhé místo zatím patří s vteřinovou ztrátou Italu Peteru Fillovi, třetí je Švýcar Didier Defago. První kolo slalomu začne v Bormiu v 15:30, druhé je v plánu od 18:00.

Článek

Naději na obhajobu titulu a druhou zlatou z Bormia ztratil záhy po startu Američan Bode Miller. Vedoucí muž SP a vítěz superobřího slalomu udělal chybu po prvním skoku, zahranil a ztratil levou lyži. Pokračoval sice dlouho po jedné lyži, dosáhl rychlosti 83,3 km/h, ale nakonec spadl a do cíle nedojel.

Cesta k titulu se tak pravděpodobně otevřela pro Benjamina Raicha, který je před slalomem pátý a ztrácí 1,65 vteřiny. Soupeřit bude i se zatím čtvrtým Kjetilem Andrem Aamodtem z Norska, již trojnásobným mistrem světa v kombinaci, jehož vládu v této disciplíně přerušil před dvěma lety Miller.

Z českých reprezentantů se sjezdařská část kombinace nejlépe vydařila Borku Zakouřilovi. Ten ztratil na Walchhofera necelé čtyři vteřiny a je třiadvacátý. Ondřej Bank zajel hůře, měl problém na největším skoku a ve sjezdu obsadil 26. místo.

Nešťastně skončil kombinační sjezd pro Kryštofa Krýzla, kterému v polovině trati po skoku vypadla lyže a osmnáctiletý sjezdař skončil po pádu v ochranných bariérách. Zlomil lyži, chvíli se držel bolestivě za nohu, ale odešel po svých.

Výsledky:
Kombinace - sjezd:
1. Walchhofer (Rak.) 1:51,76 min., 2. Fill (It.) -1,05, 3. Defago (Švýc.) -1,20, 4. Aamodt (Nor.) -1,52, 5. Raich (Rak.) - 1,65, 6. Guay (Kan.) -1,78, ...23. Zakouřil -3,72, 26. Bank - 4,30, 33. Vráblík -6,82, ...K. Krýzl(všichni ČR) nedokončil.

Reklama