Hlavní obsah

Aamodt s lyžováním nekončí, o dvacátou medaili se pokusí znovu

PRAHA

Jubilejní dvacátá medaile proklouzla Kjetilu Andremu Aamodtovi mezi prsty, ale kombinace na mistrovství světa v Bormiu mu na druhou stranu dodala motivaci pokračovat. Třiatřicetiletý všestranný lyžař sahal ve čtvrtek večer po stříbru, než zpomalený záběr prokázal, že ve druhém kole slalomu neprojel správně branku. Norským fanouškům ale slíbil, že lyže zatím na hřebík nevěší.

Foto: ČTK

Kjetil Andre Aamodt

Článek

"Na devadesát procent jsem si byl jistý, že jsem branku měl mezi nohama, ale chtěl jsem dojet do cíle a pak si prohlédnout video," řekl Aamodt. Záznam norského sjezdaře usvědčil zcela zřetelně a ze druhého místa byl diskvalifikován. "Za třiatřicet let jsem vyhrál už devatenáct medailí a prožil spoustu dnů, kdy všechno probíhalo, jak jsem chtěl. Dnešek k nim nepatřil," konstatoval smířlivě.

Pravidelný sběratel cenných kovů ze světových šampionátů i olympijských her prý před kombinačním závodem na další medaili nepomýšlel. "Ale když jsem byl tak blízko, tak mi to alespoň dodalo motivaci pokračovat. Minimálně další rok, až do olympijských her v Turíně," slíbil Aamodt v obležení norských fanoušků.

Ti nicméně měli důvod slavit díky druhému místu Aksela Lunda Svindala. "Bylo super vidět ho na stupních vítězů. Máme dobré mladé kluky, takže teď se s Lassem Kjusem můžeme těšit na důchod, až budeme sedět na gauči a v televizi pro změnu sledovat třeba právě Aksela," usmál se oblíbený Aamodt, který byl pro Svindala v jeho lyžařských začátcích vzorem.

Reklama