Hlavní obsah

Travní lyžařka Kettnerová má titul juniorské mistryně světa v super-G

Dva dny, dvě medaile - z toho jedna zlatá. Taková je bilance českých lyžařů na trávě na právě probíhajícím světovém šampionátu v rakouském Rettenbachu. Adéla Kettnerová potvrdila výsledkovou houpačku letošní sezóny. V obřím slalomu nejprve vypadla, pak ale v super-G porazila všechny!

Článek

Kettnerová na prvním místě předčila o pouhé dvě setiny japonský objev Maedu, která má podle expertů šance i na zářijovém šampionátu dospělých v Japonsku. Dominika Dudíková byla sedmá a Magdaléna Kotyzová osmá.

S jedničkou vyrazil i Tomáš Sotík, který držel dlouho vedení, až hotaké o dvě setiny předstihl Rakušan Gutmann. Následně získal jeho bezchybný krajan Angerer svůj druhý titul.

Švýcar Caderas vytyčil velmi náročnou trať. „Důsledkem velkého tepla a sucha posledních týdnů jsou tratě téměř bez trávy. Povrch je extrémně suchý a tvrdý, takže se nejde opřít do lyží. Pro závodníky to není jednoduché, ale za poslední tři víkendy si na podobné podmínky museli zvyknout," vzkazuje reprezentační kouč Daniel Mačát. Vždyť i tady v rakouských Alpách na kopcích ukázal teploměr 36 stupňů!

V obřím slalomu zajel Tomáš Soltík dvakrát bezchybně a obsadil výborné páté místo, hned za ním skončil Hynek Rajch. Hodně namotivovaná Kettnerová však najela už ve čtvrté bráně přímo do tyče, ztratila rovnováhu a v další brance vypadla. Dudíková s Kotyzovou však držely třetí a páté místo. Jenže medailové první z nich zastavila nervozita a křeč, druhé závada na lyžích.

V sobotu se jede slalom, tedy silná disciplína Kotyzové a Soltíka. Program zakončí nedělní superkombinace – velká šance pro Kettnerovou, která v ní dokázala letos ve světovém poháru už jednou vyhrát a jednou byla druhá.

Reklama