Hlavní obsah

České juniory na lyžích na trávě na mistrovství světa předstihli jen Rakušani

Rettenbach

Čtyři medaile vezou čtyři čeští lyžaři na trávě z mistrovství světa juniorů v rakouském Rettenbachu. Po suverénních domácích s bilancí 6 zlatých, 3 stříbrné a 2 bronzové se stali druhou nejúspěšnější výpravou šampionátu. Po zlatu Kettnerové a bronzu Soltíka v super-G o víkendu kolekci doplnila dvě stříbra – Dudíkové ve slalomu a Kotyzové v superkombinaci.

Foto: SLČR

Travní lyžařka Adéla Kettnerová na MSJ v rakouském Rettenbachu.

Článek

„Hned první kolo zajela Domča skvěle a usadila se na druhém místě," chválil sobotní výkon Dudíkové trenér Daniel Mačát. Za Němkou Huberovou se jí podařilo udržet stříbrnou pozici i po druhém kole.

Roli favorita plnil v prvním kole Tomáš Soltík, který s převahou vedl. Bohužel pár bran před cílem neustál průjezd terénní nerovností, rozbila se mu lyže a po akrobatickém pádu musel ze závodu odstoupit. Z vítězství se nakonec radoval Japonec Tacuhiko.

Ostatní Češi, ale i řada favoritů, náročný svah nepřemohli. „V zavřených bránách to hodně klouzalo a extrémně tvrdé nerovnosti daly lyžařům hodně zabrat," říkal český kouč. V obou kategoriích dokončila obě kola jen čtveřice závodníků.

Po super-G závěrečné superkombinace vedla Kettnerová, která letos už vyhrála jeden závod Světového poháru, Dudíková byla sedmá a Kotyzová osmá. Slalom však vyšel Češkám parádně. Kotyzová se nejlepším časem dostala do čela a Dudíková se držela druhá.

Až závěrečná jízda domácí Hetfleischové připravila českou juniorku o titul, na třetí místo se ještě vecpala slalomářská šampionka Huberová. Kettnerová se po chybě v prostřední pasáži propadla na šesté místo. Stejnou solidní pozici uhájil Hynek Rajch.

Pořadí medailí MSJ:
1. Rakousko632
2. Česko121
3. Japonsko111
4. Německo102
5. Itálie002

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články