Hlavní obsah

Dlouhý rakouský slalom zničil naděje českých lyžařů v Japonsku

Superkombinace prokázala obrovskou vyrovnanost účastníků mistrovství světa v lyžování na trávě na svazích v Šičikašuku v Japonsku. Češi i tentokrát sahali po medailích jako ve čtvrtečním super-G.

Foto: SLČR

Travní lyžařka Adéla Kettnerová

Článek

Úvodní část znovu seděla čerstvému mistru světa Štěpánkovi. „I s drobnou chybou ve střední části tratě byl nejrychlejší a před druhým Frauem měl minimální náskok osm setin," hodnotil reprezentační trenér Daniel Mačát, který stavěl branky.

Výborně zajela kombinační super-G Adéla Kettnerová. Za vedoucí Slovenkou Mikovou a druhou Japonkou Šintani se usadila na průběžně třetí příčce.

Druhé slalomové kolo do kombinace vytyčil rakouský trenér jako nejdelší slalom sezóny. „Mezi 38 brankami jsme si vybrali, doufám naposled, smolný den," posteskl si Mačát.

Nejprve se poroučela k zemi Kettnerová. Náročná stavba ji nesedla. Asi deset bran před cílem pustila lyže příliš před sebe a po ukázkově vystřeleném oblouku skončila na zádech.

Štěpánek si jel pro druhé vítězství. „Na mezičase jasně vedl, ale ve stejném místě jako Adéla zatížil více vnitřní lyži a následné velké podjetí brány už neopravil," poznamenal kouč.

Český prapor držel vysoko velmi dobrým výkonem Jan Němec. Obě části kombinačního závodu zvládl bez výrazných chyb a ve výsledcích mu patří skvělé 5. místo. Druhým nejlepším Čechem byl Lukáš Kolouch. Ten zajel po nepřesvědčivém výkonu v ranním super-G, slalomovou část fantasticky. Druhý nejrychlejší čas kola ho katapultoval z 19. pozice až do první desítky. Devátým mistem potvrdil své místo mezi absolutní světovou špičkou. Ke zlatu se probil Švýcar Hüppi.

Dominika Dudiková si zaslouženě dojela pro desáté místo. Z vítězství se nakonec radovala domácí lyžařka Šintani.

Zítra se jede obři slalom a Češi stále usilují o pozici nejúspěšnější výpravy šampionátu. Zatím vedou Japonci s kompletní sadou medailí. Ale čtvrtý závod a čtvrtý vítěz potvrzují velkou vyrovnanost, v níž neplatí dominance Mikové a Fraua ze světového poháru.

Reklama