Hlavní obsah

Valenta má výrůstek na páteři, asi ho čeká operace

PRAHA

Nečekaný problém odhalilo vyšetření, které akrobatický skokan Aleš Valenta podstoupil v nemocnici v Motole. Olympijský vítěz má na krční páteři výrůstek, který tlačí na míchu. Valenta proto asi půjde na operaci, aby se vyloučilo případné zhoršení stavu. Ještě ho ale čekají další vyšetření.

Foto: Event Concept

Aleš Valenta.

Článek

Zranění zad si Valenta obnovil před týdnem v tréninku před mistrovstvím světa ve finské Ruce. Při trojitém saltu dopadl na rovinu těsně za můstek. Vyvázl bez zlomeniny, ale se silně pohmožděnými bedry a má už dvě vyhřezlé ploténky. Nyní je hospitalizován v Motole u fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Vyšetření ukázalo, že Valenta má výrůstek, o kterém nevěděl. "Je to prý něco podobného jako ostruha na patě. Nebylo by to až tak zajímavé, kdyby to netlačilo na míchu. Při extrémním pohybu bych mohl i částečně ochrnout," řekl dvaatřicetiletý akrobat ČTK.

Kvůli zranění beder to na chirurgický zákrok nevypadalo, ale teď se mu asi nevyhne. Další vyšetření Valenta podstoupí v příštích dnech v nemocnici na Homolce. V nemocnici strávil Valenta týden už před MS, protože ho trápila záda na přelomu ledna a února a vynechal několik závodů Světového poháru.

Reklama