Hlavní obsah

Skikrosař Kraus dojel sedmý v úvodním závodu Světového poháru

Nakiska

Čtyřnásobný vítěz Světového poháru ve skikrosu Tomáš Kraus nepostoupil v úvodním závodu nové sezóny v kanadské Nakisce do finále a celkově skončil sedmý. V semifinále i v malém finále dojel třetí, zvítězil Francouz Devouassoux. Ženám kralovala Marielle Thompsonová, Češka Andrea Zemanová byla dvacátá.

Foto: Todd Korol, ČTK/AP

Tomáš Kraus (ve žlutém dresu) během semifinálové jízdy úvodního závodu Světového poháru v kanadské Nakisce.

Článek

Tomáš Kraus skončil v úvodním závodu Světového poháru ve skikrosu sedmý. V semifinále i v malém finále dojel devětatřicetiletý český reprezentant v sobotu v kanadské Nakisce třetí, zvítězil Francouz Jonas Devouassoux. Závod žen vyhrála domácí lyžařka Marielle Thompsonová, Andrea Zemanová byla dvacátá.

Kraus po 26. místě v kvalifikaci vyhrál osmifinále právě před Devouassouxem, ve čtvrtfinálové jízdě si pozice prohodili. Do finále se ale dvojnásobnému mistru světa a čtyřnásobnému celkovému vítězi Světového poháru postoupit nepodařilo.

V Nakisce se původně měly jet dva závody, ale první z nich byl kvůli extrémně nízkým teplotám přeložen na sobotu a druhý bez náhrady zrušen. SP bude pokračovat příští neděli 15. prosince ve Val Thorens ve Francii.

Úvodní závod SP ve skikrosu v Nakisce (Kanada):
Muži:
1. Devouassoux (Fr.),
2. Niederer (Švýc.),
3. Leman (Kan.),
...7. Kraus (ČR).
Ženy:
1. Thompsonová (Kan.),
2. Smithová (Švýc.),
3. Davidová (Fr.),
...20. Zemanová,
Kučerová (obě ČR) nedokončila kvalifikační jízdu.

Reklama