Hlavní obsah

Neumannovou po zimě lyžování neomrzelo

PÍSEK

Velkým oslavám únorového zlata z lyžařského světového šampionátu se Kateřina Neumannová vyhýbala. Odpustila si případné vítání kdesi na náměstích. Ozvěny slávy ji ale po životní sezóně dál provázejí a může si je vychutnávat stejně jako pohodové jarní lyžování na prosluněné Šumavě. "Než jsme vyrazili, ještě jsem lyžovala," líčila opálená Neumannová, když včera s dcerou Luckou dorazila ze Zadova do Písku, který ocenil úspěch své rodačky.

Foto: archiv

Kateřina Neumannová

Článek

I když je po sezóně, zjevně nezažívá nudu. "Jezdím mezi Šumavou, kde žiju relativně příjemný život, a snažím se pomáhat s dokončováním penzionu, a Prahou, kde jsem tak dva tři dny v týdnu. Nastřádala se mi tam spousta povinností, které nelze stihnout v sezóně," pokračovala, ale těšila se, že lyžařská sezóna tak úplně pro ni ještě neskončila.

Doufala, že ještě vyrazí do zastrčených šumavských zákoutí, kam teď sotva kdo vyjede na lyžích. "Snad najdu někoho, kdo upraví stopy, chtěla bych lyžovat ještě o víkendu. Sněhu je relativně dost, ale nejsou lidi, takže už tratě nikdo nechystá."

Červené víno či šampaňské

Co ji po dlouhé sezóně ještě žene na lyže? "Příprava na příští sezónu to není. Udržuju se trošku v kondici, ale s nadsázkou říkám, že lyžuju, aby mi chutnal oběd. Myslím, že tělu by bylo až nepříjemný, kdyby ze zátěže nedělalo najednou vůbec nic. Dopoledne na hodinku a půl si jdu zalyžovat. Odpoledne chodím na procházky s Luckou."

Kdysi byla po sezóně vídána často na společenských akcích. "Teď se jim úspěšně vyhýbám. Nebyla jsem ani na Tý Tý, ale oslavy zlata jsem tak úplně nevypustila. Na nějaké to posezení večer občas došlo. Byla jsem i ve Špindlu. Dopřávám si červené nebo šampaňské v příjemných dávkách."

Otevřít penzion

V plánu nejbližších týdnů toho má hodně. Relaxační pobyt, dokončení penzionu na Zadově. "Uvidím, jestli se na konci dubna povede odjet na pár dní do lázní nebo někam do tepla. Ale zatím je moc práce. V květnu chceme otevřít penzion. V tuhle chvíli má prioritu jeho dokončení."

Zatím podle všeho nemá jasno, zda u závodů vydrží i po příští, olypijské sezóně. "Jestli bude poslední, to řeknu za rok touhle dobou, s velkou pravděpodobností ano, ale jisté to není."

Reklama