Hlavní obsah

Pozměněná štafeta bez Koukala a Magála? Čekáme na slabší chvíle favoritů, nestaví medailové plány Bauer

Krasnaja Poljana

Před čtyřmi lety ve Vancouveru se postarali o nejsenzačnější ze šestice českých medailí. V neděli vyrazí štafeta běžců na lyžích vstříc obhajobě olympijského bronzu v pozměněné sestavě. Martina Koukala, který se nedostal do nominace, vystřídá Aleš Razým, a nepoběží ani Jiří Magál. Pozici finišmana zaujme Dušan Kožíšek, jenž se do olympijské nominace probojoval na poslední chvíli.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Bauer na trati olympijského závodu v běhu na 15 km klasicky.

Článek

Zopakování bronzového úspěchu v areálu Laura je podle Bauera spíše zbožným přáním, než reálným cílem. „Určitě nepatříme ke kandidátům na medaili, musíme čekat na slabší chvíle favoritů," říká nejzkušenější z české čtveřice.

„Takový husarský kousek jako se nám povedlo ve Vancouveru, se vydaří jednou za dvacet let," ví. Tehdy tým dokonale napravil selhání z domácího MS v Liberci. Česká štafeta by se podle něj tentokrát měla zařadit někde mezi pátým a sedmým místem. „Všechno líp by byl malý zázrak. A všechno hůř by bylo špatné," tvrdí Bauer.

Ne všichni členové štafety měli ideální přípravu na závod, Jakše před odletem trápilo další nachlazení, Razým si přímo na olympiádě poranil patu. Reprezentační kouč Miroslav Petrásek má ale dobré zprávy. „Jakšík nejel ve skiatlonu úplně ideálně, ale teď se mi jeví v pohodě. Aleš ve čtvrtek absolvoval rychlý klasický trénink a zranění se mu nezhoršilo," ulevilo se trenérovi.

Právě Razým bude štafetu rozjíždět, po něm pojede Bauer. První ze dvou bruslařských úseků obsadí Martin Jakš a do cíle české kvarteto doveze Dušan Kožíšek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.