Hlavní obsah

Německá lyžařka Höflová-Rieschová ukončila ve 29 letech kariéru

Mnichov

Trojnásobná olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa ve sjezdovém lyžování Maria Höflová-Rieschová ukončila kariéru. Devětadvacetiletá Němka to oznámila dnes v Mnichově poté, co dodatečně převzala malý křišťálový glóbus za triumf v hodnocení sjezdu Světového poháru.

Foto: Jean-christophe Bott, ČTK/AP

Německá lyžařka Maria Hoeflová-Rieschová.

Článek

Höflová-Rieschová závodila ve Světovém poháru od šestnácti let a během třinácti let vyhrála téměř vše, co se dalo. V elitním seriálu získala 27 prvenství ve čtyřech disciplínách, nepovedlo se jí vyhrát jen obří slalom. V roce 2011 ovládla celkové hodnocení SP, k tomu přidala pět malých glóbů za disciplíny. Ten poslední za sjezd přebírala dnes, neboť minulý týden ve finále SP v Lenzerheide putovala po pádu ve sjezdu rovnou ze svahu do nemocnice.

Kariéru oficiálně ukončila necelý měsíc poté, co v Soči obhájila zlato v kombinaci z Vancouveru a potřetí v kariéře se stala olympijskou vítězkou. Kromě toho má ve sbírce z her v roce 2010 také zlato ze slalomu a ze Soči stříbro ze super-G.

"Dala jsem toho do této sezóny tolik, všechno, co jsem měla. Udělala jsem všechno pro to, abych znovu dosáhla toho největšího cíle. Tenhle velký sen se mi znovu splnil a člověk by měl skončit, když je to nejkrásnější," řekla Höflová-Rieschová.

Rodačka z Garmisch-Partenkirchenu má kromě čtyř medailí z olympijských her ve sbírce šest cenných kovů ze světových šampionátů. Zlaté ze slalomu v roce 2009 a kombinace 2013 a čtyři bronzy.

Reklama