Hlavní obsah

Ledecké už se stýská po prkně. Vrátím se silnější, slibuje

Praha

Když si Ester Letecká v pondělí se svými trenéry pouštěla záběry ze závodů a tréninků, aby společně odhalili technické chyby, popadla jí nostalgie. „Strašně se mi začalo stýskat po snowboardu, už se zase těším na sníh, snad to bude brzo,“ hlásila devatenáctiletá Ledecká.

Foto: Ondřej Pýcha pro SPORT INVEST Group

Snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká.

Článek

Sezóna pro ni totiž skončila dřív, než měla v plánu. Už v Soči závodila se sebezapřením a slzami v očích kvůli bolestem zad, přesto v paralelních disciplínách obsadila šesté a sedmé místo.

Stav se zlepšil

Pak dostala před závoděním přednost léčba. „Byla jsem na magnetické rezonanci, abychom věděli, kde je ten problém a nastoupila jsem rehabilitaci. I teď docházím do Centra pohybové medicíny, aby se záda dala úplně do pořádku,“ popisovala Ledecká.

„Můj stav se strašně zlepšil, se zády by neměl být do budoucna problém a vrátím se daleko silnější,“ slibuje druhá žena celkového pořadí Světového poháru v alpském snowboardingu.

A tak do letní přípravy tradičně vedené jejím dědou a hokejovou legendou Janem Klapáčem naskočí bez omezení. „Nic neměníme, jen se budeme víc věnovat rehabilitaci a posilování vnitřního svalstva. Ale hlavně se těším na plážový volejbal a windsurfing,“ vyhlíží své doplňkové letní sporty.

Windsurfing? Možná časem

V nich ale na rozdíl od zimy, kdy na vrcholové úrovni zvládá snowboarding i lyže, útoky na medaile nechystá. „Tak dobrá nejsem, ale ambiciózní jo,“ směje se.

„Musela bych se těm sportům věnovat i přes zimu, to mi trošku ujíždí vlak, ale třeba budu v budoucnu brát windsurfing trochu vážněji,“ dává najevo, že přes zimní zdravotní obtíže ve svém životním tempu polevit nehodlá.

„Mě lidé v okolí zpomalují celý život, ale vůbec se jim to nedaří, tak nemyslím, že by teď měli větší úspěch,“ dodává s úsměvem. Ke sportovním povinnostem přidá i ty školní, na podzim ji čeká maturita.

Reklama

Související témata: