Hlavní obsah

Bauer je zpět na místě svého triumfu. Před startem sezóny ho ale zbrzdila nemoc

Praha

Před rokem Lukáš Bauer senzačně vtrhl do Světového poháru ve finském Kuusamu, když závod po čtyřech letech vyhrál. Na stejném místě se rozjíždí kolotoč závodů běžců na lyžích i letos, Bauer se ale na start nedělní patnáctky klasicky (sobotní sprint tradičně vynechává) postaví v poněkud odlišné pozici.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Běžec na lyžích Lukáš Bauer vyhlíží novou sezónu.

Článek

„Pěkné vzpomínky. Ale vloni jsem byl zdravý, odtrénoval jsem spoustu kilometrů a šel do závodu bez tlaku, což pomáhá, když se nesvazujete,“ vrací se o rok zpátky. Teď budou očekávání vyšší. „Určitě připomínka, že jsem tu loni vyhrál, občas padne, což je trochu zavazující,“ připouští vítěz Světového poháru ze sezóny 2007/08.

Komplikovanější oproti loňsku byla i závěrečná příprava, na reprezentačním soustředění ve švédském Gällivare Bauer ochořel. „Trochu jsem se přecenil, když jsem prohlásil, že už nebudu nemocný. Po dvou letech jsem musel baštit antibiotika. Špatné načasování, trochu mi to nemoc zkomplikovala,“ posteskl si na svém oficiálním facebooku.

Neabsolvoval tak tradiční testovací závody kategorie FIS ve Švédsku, a i když poslední týden už trénoval bez omezení, vlastní forma je pro něj otazníkem. „Ale zvládl jsem už i svižné tréninky, budu bojovat,“ vzkazuje odhodlaně před startem sezóny na své oblíbené trati.

Reklama