Hlavní obsah

Takhle vzteklá po závodě ještě nebyla. Moje stupidní chyba, zlobila se na sebe Samková

Kreischberg

Prkno odhodila několik metrů daleko. Nazlobeně kopla do reklamy. Olympijská vítězka ve snowboardkrosu Eva Samková ze sebe potřebovala vypustit naštvání po semifinálové jízdě na mistrovství světa v Kreischbergu. Z ní po pádu nepostoupila, po malém finále brala celkové šesté místo.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Snowboardkrosařka Eva Samková na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu.

Článek

Byla jste už po nějaké jízdě tak vzteklá?

To jsem nebyla. Je to podle toho, jak je ta moje chyba stupidní. Dneska byla stupidní.

Zkuste popsat, co se událo.

Byla to předposlední klopenka, kde jsou takové rychlé boule. Musí se na ně trošku najet a já jsem začala zatáčet už na poslední bouli, což prostě nejde, takže jsem spadla, koplo mě to…

Už od startu semifinále jste na Bulharku Jekovovou ztrácela.

Jak jsem jela za ní, začala jsem ji sledovat a to bylo špatně. Přestala jsem se soustředit, zatočila jsem na bouli a to byl podepsaný ortel.

Projevilo se, že jste tu jela první velký závod od olympiády v Soči? Trenér Jelínek říkal, že už při startech vám chyběla síla.

Ta nevyježděnosti ve čtyřech asi byla znát. A starty? Ten poslední start v malém finále byl na prd, čekání bylo dlouhé a už jsem měla míň síly. Ale pořád starty byly nejlepší za poslední čtyři dny tady.

Bylo těžké najít motivaci pro malé finále?

Už jsem jela v pohodě. Páté, nebo šesté místo, to už je úplně jedno. Aspoň se mi dole líp jelo, byla jsem ráda, že jsem Dominique Maltaisovou dojížděla. Trošku jsem si spravila chuť, ale nic extra, spokojená být nemůžu.

Užila jste si aspoň vyhlášení? Na pódium zde organizátoři zvou prvních šest.

Pro nás tři pod stupni mi to přišlo úplně zbytečné. Dostala jsem sošku, ale hodila jsem ji obecenstvu. S holkama jsme si říkaly, co tam děláme…

Šesté místo je pořád druhým nejlepším výsledkem českého snowboardkrosu v historii mistrovství světa…

Kdybych jela maximum a byla šestá, tak by to bylo super. Ale protože jsem udělala chybu, tak je to samozřejmě na prd. Ale každou chybou se učím.

Prkno vám jelo dostatečně rychle?

Prkna byla super, všechno kolem mě dobrý, mohla jsem vyhrát. Ale musela bych jet líp…

Reklama

Související témata: