Hlavní obsah

Sudové se zkřížily špičky lyží a měla jasno, že postup je pryč

Kreischberg

Nemračila se, nebyla viditelně nazlobená jako třeba Eva Samková po svém pádu v semifinále snowboardkrosu. Uvnitř ale Nikolu Sudovou štvala chyba, kterou vyrobila po prvním skoku finálové jízdy mistrovství světa v rakouském Kreischbergu. Mezi lyžařkami v boulích tak dvojnásobná medailistka z MS obsadila šestnácté místo. Šanci na nápravu bude mít v pondělním duálním závodě (kvalifikace se jede v 9:35, finále od 12:15, živě na ČT Sport).

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Nikola Sudová při nedělní kvalifikaci na mistrovství světa.

Článek

„Naštvaná jsem akorát na sebe. Najednou jsem měla zkřížené špičky, ani nevím, jak se to stalo,“ krčila rameny dvaatřicetiletá boulařka. „Přitom jsem měla pocit, že jedu dobře, i když Radek (trenér Herot) říkal, že jsem byla trochu v záklonu, tak možná z toho to pramenilo. Špičky v záklonu začínají rychle plavat,“ hledala příčinu svého zaváhání.

Druhá šance v pondělí

V tu chvíli jí bylo jasné, že postup do superfinále je pryč, a Sudová tak zaznamená svůj nejhorší výsledek na MS od své premiéry v roce 2001.

„S takovou chybou na tak jednoduchém kopci nemůžu do šestky postoupit. Nečekala jsem až 16. místo, rozhodčí mi to dali trochu sežrat, ale na postup by to stejně nestačilo,“ věděla šestá žena kvalifikace, která už letos ve Světovém poháru dokázala skončit na pátém i čtvrtém místě a snila o medaili. Ještě jednu šanci ale bude mít.

Duální závod nikdy nepatřil k jejím oblíbeným, ale v pondělním medailovém boji, v němž proti sobě v pavouku pojede šestnáctka nejlepších z dopolední kvalifikace, cítí šanci. Třeba i na boj o medaili. „V kvalifikaci jsem tu nejela tak špatný čas, můžu jim zkusit zavařit. Bylo by dobré kvaldu vyhrát a pak si vybírat svoji trať,“ s úsměvem se zasnila Sudová.

Reklama