Hlavní obsah

Jsem z toho špatná, přiznávala Pančochová. Zdraví ale bylo přednější

Kreischberg

Dolů do cílového prostoru v Kreischbergu přijela s trenérem Martinem Černíkem mimo slopestylovou trať, u jejího jména na tabuli svítila písmenka DNS. Freestyle snowboardistka Šárka Pančochová, která v létě prodělala operaci křížových vazů v koleni, se na poslední chvíli rozhodla v kvalifikaci nestartovat, aby neriskovala další zranění. Při samotné kvalifikaci také k několika nebezpečným pádům došlo.

Foto: Svaz lyžařů České republiky

Šárka Pančochová při tréninku slopestylu na mistrovství světa v Kreischbergu.

Článek

Ještě dopoledne jste start zvažovali, proč nakonec padlo rozhodnutí nestartovat?

Jela jsem trénink a bohužel trať byla jednu dobu měkká, pak tam byly boule, dneska je to úplně zmrzlé. Já ty skoky hrozně daleko přeskakovala a nějak jsem se nedokázala srovnat. Bohužel tím, jak jsem měla málo času na trénink, nejsem úplně připravená při těchto změnách stavu trati.

Rozhodnutí tedy padlo těsně před startem?

Přesně tak. Do poslední chvilky jsme mysleli, že pojedeme, jsem z toho teď trochu špatná. Byl to vrchol mé sezóny, ale zdraví je pro mě přednější, nerada bych byla zase teď jezdila půl roku na kole. Vůbec jsem se na to necítila a neměla jsem dostatek času se připravit.

Samotné koleno jste dnes cítila?

Na začátku bylo dobré, ale já fakt skákala až za poslední čáry, docela jsem si ho narazila a teď bolí. Takže i to byl trošku důvod, proč jsme to vzdali.

Bylo to vaše rozhodnutí, nebo jste dala na trenéra Černíka?

Sama jsem se rozhodla. Fakt jsem z toho zklamaná, chtěla jsem kvůli fanouškům, kteří koukají doma, jet a je mi to hrozně líto. Ale na příštím závodě jim to vynahradím.

Jaký máte závodní program po šampionátu?

Budu teď trénovat, kde to půjde. Pak budu ve Špindlu (13. a 14. března při finále SP – pozn. red.), kde bych chtěla být stoprocentní a zajet to svoje nejlepší.

Přihlášena jste i na závod v Big Airu. Je šance, že byste v pátek a sobotu závodila?

Uvidím. Teď vám to neřeknu, nejsem si úplně jistá. Zkusím jet trénink a uvidím, jak mi to půjde. Když se budu cítit, tak bych chtěla nastoupit. Je to jeden skok, není to tak fyzicky náročné. Když je jich víc, rychlost se odhaduje hůř.

Kdy si Big Air vyzkoušíte?

Mám pocit, že trénink je někdy ve čtvrtek, tak bychom to zkusili.

Reklama

Související témata: