Hlavní obsah

Korejci zřejmě nestihnou příští rok předolympijské závody

Beaver Creek

Plánované předolympijské testovací závody lyžařů a snowboardistů v korejském Pchjongčchangu se v příštím roce zřejmě nepovede uspořádat. Organizátoři mají hlavně problémy s naplněním rozpočtu a výstavbou některých areálů.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Americká lyžařka Lindsey Vonnová

Článek

Jižní Korea bude hostit zimní olympiádu v roce 2018. O dva roky dříve měla předběžně v rámci Světového poháru v alpském lyžování uspořádat sjezd a super-G mužů a také závody SP snowboardistů v paralelním slalomu a v U-rampě.

Podle šéfa lyžařské federace FIS Gian-Franca Kaspera vznikl hlavní problém v tom, kdo bude sportovní akce financovat: zda vláda, nebo místní provincie. Zpoždění příprav je podle něj extrémní a Korejci mají před sebou spoustu nevyřešených problémů.

"Navrhovali změnu místa konání pro tyto zkušební soutěže, ale to je pro příští rok téměř nemožné," řekl Kasper v dějišti MS sjezdařů v americkém Beaver Creeku agentuře Reuters. "Pozadí je politické, bitva o to, kdo bude vše platit. Proto máme (ohledně roku 2016) vážné pochybnosti. Půjde to, ale teď nevypadá situace dobře," dodal.

Reklama

Související témata: