Hlavní obsah

Lidi se mi buď smějí, nebo brečí, říká po děsivém pádu Bank

Beaver Creek

Ondřej Bank se po hrůzném pádu v kombinačním sjezdu v americkém Beaver Creeku cítí stále lépe. Český lyžař strávil první noc pod dohledem fyzioterapeutky Silvie Šůrové a v úterním rozhovoru pro Radiožurnál přiznal, že nemusel využít medikamentů proti bolesti.

Foto: Brennan Linsley, ČTK/AP

Osudný moment - Ondřej Bank na sjezdovce v Beaver Creeku ztratil kontrolu nad lyžemi, přišla komprese a tvrdý pád, po kterém zůstal ležet na trati v bezvědomí.

Článek

Čtyřiatřicetiletý matador z Rudy nad Moravou utrpěl v samotném závěru sjezdu, který se jel v rámci superkombinace, lehký otřes mozku a zlomeninu zánártní kůstky. Byl pořádně odřený, pomlácený, vyšetření však naštěstí neodhalilo žádné vnitřní zranění.

V nemocnici ve Vailu mu po ošetření tržných ran dali na vybranou: buď mohl zůstat přes noc na klinice, nebo pod dohledem odcestovat na hotel. Rozhodl se zotavovat ve svém apartmá, kde o něj během celé noci pečovala jeho fyzioterapeutka. "Spala jsem na gauči. Měla jsem budík na každou hodinu a kontrolovala ho," přiznala Šůrová reportérovi Radiožurnálu.

Sám Bank nehodnotil první noc po děsivém karambolu příliš negativně a dokonce měl i náladu na vtípky. "Kotník docela opuchá a obličej vypadá blbě, ale nic mě extra nebolí. Lidi se mi buď smějí, nebo brečí, když mě vidí," řekl s úsměvem rodák ze Zábřehu.

Na lůžku se nudí

Pozitivní zprávou je i to, že během první noci nemusel použít léky proti bolesti. "Zatím nejím žádné prášky na bolest. Jsem za to rád, protože tyhle věci nemám rád. Spal jsem tak nějak napůl. Nebylo to perfektní, ale prospal jsem se," sdělil Bank.

Český lyžař využívá k léčbě mimo jiné vysokofrekvenční laser. "Pomáhá a urychluje hojení. Léčí výron v kotníku, ošetřujeme koleno, možná by se dal i ten obličej," vysvětlila výhody přístroje Šůrová.

Bank musí na lyžování nějaký čas zapomenout. Je smířený, že cenný kov na letošním šampionátu nezíská. Na lůžku se však začíná už trochu nudit a pomalu myslí na návrat do vlasti. "Uvidíme, co řeknou doktoři. Jsem docela překvapenej, že mě nebolí záda nebo za krkem. Dostavuje se fáze, že bych měl spíš ležet, to mě nebaví," uzavřel český reprezentant.

Reklama