Hlavní obsah

Místo životního výsledku slzy. Stupidní chyba, láteřila lyžařka Pauláthová

Beaver Creek

Životní výsledek měla na dosah. Zbyl jí jen smutek. Pád ve druhém kole čtvrtečního obřího slalomu na mistrovství světa v Beaver Creeku českou lyžařku Kateřinu Pauláthovou donutil až k slzám. Výpadek ve slibně rozjetém závodu obrečela.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Kateřina Pauláthová na trati druhého kola obřího slalomu na MS v Beaver Creeku.

Článek
Fotogalerie

Po prvním kole byla Pauláthová nečekaně sedmnáctá a útočila na životní výsledek. Dosud byla ve Světovém poháru jen jednou bodované třicítce - na 28. místě ve Špindlerově Mlýně v roce 2011. Ani druhá jízda nebyla špatná, útočila na pozici kolem dvacátého místa, ale po chybě ve spodní části trati upadla a závod nedokončila.

"Nebyla to smůla. Nejsem smolař, byla to stupidní chyba, kterou jsem udělala," láteřila v cíli závodu v rozhovoru pro Radiožurnál. V levotočivé zatáčce se dostala vahou moc na vnitřní lyži, která jí ustřelila a Pauláthová se svezla po sjezdovce bokem a nebyla klasifikována.

Česká lyžařka prokázala v Beaver Creeku dobrou formu už v super-G, kde obsadila 32. místo. "Vím, že na to mám. Jízdu jsem předvedla dobrou v prvním i druhém kole, ale taková chyba, to se dělat nesmí," říkala se slzami v očích. "Mrzí mě to strašně kvůli týmu, je mi to blbý."

Pauláthová si nemyslí, že by ztratila koncentraci i kvůli tomu, že se už blížila do cíle. "Závod končí až v cíli a já jsem to věděla, že musím pořád jet. Nevypadla jsem z toho, necítila jsem na sebe žádný velký tlak. Naopak mě to povzbuzovalo a tlačilo k lepšímu výkonu, ale takhle se to dělat nemá," líčila smutně.

Na závod bude chtít co nejdříve zapomenout. "Byla to hloupá chyba, která se ale stává i nejlepším, že spadnou na vnitřní lyži," uvedla. Po prvním kole prožívala euforii. "Trať byla nádherná, strašně pěkný sníh na lyžování, skvělé počasí i atmosféra. Musím to přejít a bojovat dál. Ještě jsem svoji formu neprodala, snad příště. Ale zkazilo mi to celý den," dodala.

Reklama