Hlavní obsah

Skokany nepustil na můstek v Harrachově sníh a vítr

HARRACHOV

Marně ve středu čekali čeští skokani na lyžích na podmínky, aby si před víkendovým závodem Světového poháru vyzkoušeli harrachovský můstek. Nejdříve trénink odložili kvůli sněžení a odpoledne se zvedl vítr.

Foto: sport.cz

Skokan na lyžích Jakub Janda.

Článek

Pořadatelé můstek připravili, aby si domácí závodníci v čele s vedoucím mužem Světového poháru Jakubem Jandou mohli jeho vlastnosti vyzkoušet o den dříve než konkurence, ale nikdo se z nájezdu nespustil. "Ráno chumelilo a odpoledne začalo foukat. Nemělo cenu riskovat. Trochu nás to mrzí, ale nedá se nic dělat. Třeba bude štěstí v závodě," řekl šéf skokanského úseku Leoš Škoda.

Skokani měli dopoledne volno a odpoledne je čekal trénink v tělocvičně. "Někdo měl v plánu lehký posilovací trénink, jiní dělali imitační cvičení a něco na zahřátí," doplnil Škoda.

Vítěz dvou závodů sezony Janda dorazil do Krkonoš v úterý večer a dnes si mimo jiné koupil v lékárně vitamíny. "Dává si vitamínovou bombu, jak je jeho zvykem, aby předešel nachlazení. Je to pro dobrý pocit, nic v tom nehledejte," řekl Škoda.

Česká reprezentace se sejde pod Čertovou horou ve čtvrtek dopoledne a kromě Jandy a Jana Matury půjde ostatním o nominaci na víkendové závody. Kandidáty pro páteční kvalifikaci jsou Jan Mazoch, Antonín Hájek, František Vaculík, Michal Doležal, Ondřej Vaculík, Lukáš Hlava a Borek Sedlák.

Reklama

Související témata: