Hlavní obsah

Samkové ubyla soupeřka, Maltaisová vynechá celou sezónu

Ottawa

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková nebude v nadcházející zimě potkávat na závodech velkou soupeřku Dominique Maltaisovou z Kanady. Pětinásobná vítězka konečného hodnocení Světového poháru, jež vloni na olympiádě v Soči skončila druhá za českou reprezentantkou, se rozhodla v této sezoně nesoutěžit kvůli dlouhodobým problémům se zády.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Eva Samková má v sezóně o jednu soupeřku méně.

Článek

"Trápí mě to už čtyři roky," řekla kanadským médiím Kanaďanka, která v listopadu oslaví 35. narozeniny. Poslední léčba nezabrala podle představ. "Když jsem po několika týdnech volna začala trénovat, bolest se vrátila. Mám ta záda nestabilní," pokračovala Maltaisová.

Po konzultaci s řadou odborníků zahájila v září speciální terapii. Po dlouhé pauze se chce k závodění vrátit a sní o olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018. "Vášeň a chuť závodit stále mám, takže uvidíme," řekla.

Maltaisová má vedle stříbra ze Soči také olympijský bronz z Turína 2006, medaile stejné hodnoty vybojovala i na mistrovství světa. V roce 2012 vyhrála prestižní X-Games v Aspenu a letos na nich byla druhá.

Reklama

Související témata: