Hlavní obsah

Záhrobská cítí, že se od ní ve Špindlerově Mlýně čeká úspěch

ŠPINDLERŮV MLÝN

Klidu penzionu Pohoda si užívala Šárka Záhrobská vpředvečer prvních závodů Světového poháru v alpském lyžování na českém území. Radost před středečním obřím slalomem a čtvrtečním slalomem nejlepší české závodnici kalilo počasí, protože kvůli sněžení není trať ve Špindlerově Mlýně v nejlepším stavu.

Článek

Slalomy v domácím prostředí jsou pro Záhrobskou výzvou a od okolí cítí očekávání. "Lidé mi přejí, aby se mi to tady povedlo. Hodně z nich mi věří, což je příjemné," řekla s úsměvem v rozhovoru s novináři. Za svůj životní závod ale bronzová medailistka ze slalomu na mistrovství světa nadcházející start nepovažuje.

V útulném penzionu za sjezdovkou Stoh ve Svatém Petru našli Záhrobští klid na soustředění. Paní domácí plní závodnici každé přání, které slalomářce na očích vidí. "Upekla nám štrúdl a byl ještě teplý, když jsem ho jedla," řekla Záhrobská. Večer před závodem dostane pečené kuře s opečenými brambory. Ještě předtím zašla do tělocvičny a posilovny a před spaním na masáž. "Možná si ještě něco přečtu, ale spíš si lehnu a hned usnu," uvedla.

První kolo obřího slalomu je na pořadu od půl desáté. Proto zachová zvyky z jiných závodů SP. "Bude-li program běžný, tak kolem sedmé bude snídaně, což znamená v šest vstávat," řekla Záhrobská. Rozjíždět se bude na vedlejší sjezdovce Hromovce, aby nemusela přejíždět auty. Pak už ji bude před závodem bavit lékař Jiří Beznoska, který prý nosí štěstí, když s ní může být na startu.

"Pohoda tady je. Užívám si to, protože jsem doma asi už týden, což v zimě nebývá zvykem až tak často. Akorát to počasí kazí všem náladu," řekla dvacetiletá slalomářka. "Jsem trochu mrzutá z podmínek, nedalo se týden vůbec trénovat," uvedla.

Sjezdovka změkla

Černá sjezdovka ve Skiareálu byla již před deseti dny ideálně připravená, tvrdá, ale kvůli vytrvalému sněžení změkla. Rolby a frézy svou vahou způsobily, že se sníh sype. "Bude se muset jezdit s citem a uvidíme, jak se s tím kdo dokáže poprat," řekla Záhrobská, která očekávala startovní číslo za třicítkou.

Sypký svah bude podle ní smazávat rozdíly mezi jednotlivými závodnicemi. "Holky, které to umějí, tak nebudou moci předvést své technické kvality," uvedla Záhrobská. "Mezi závodnicemi budou velké odstupy," mínil její otec a trenér Petr.

Pro obří slalom bude měkký sníh na svahu nepříjemný, ale pro čtvrteční slalom budou tyto podmínky ještě horší. "Ve slalomu je víc bran, šedesát oblouků a jedou se razantnější kratší záběry. Vůbec si netroufám říci, kdo by mohl zvítězit," uvedla Záhrobská.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články