Hlavní obsah

Postrach hned zkraje sezóny! Na svůj limit jsem ještě nedosáhla, věří česká slalomářka

Aspen

Postrachem soupeřek je hned zkraje sezóny. Nejlepší vstup do Světového poháru za posledních šest let má za sebou Šárka Strachová. Čtvrtá. Hned potom třetí. A mohlo být pro ni ještě lépe. Však také po vstupu do seriálu v Aspenu doufá, že může dojet ve slalomových výsledcích ještě výše. "Spokojenost. Čtvrté a třetí místo je na začátek sezóny určitě výborný první krok," rozdělila se o dojmy na facebooku.

Foto: Jeffrey Swinger, Reuters

Šárka Strachová se raduje z třetího místa v nedělním slalomu v americkém Aspenu.

Článek

Američanka Mikaela Shiffrinová působí na počátku zimy jako absolutní suverénka. Minimálně druhé místo je ale pro českou lyžařku reálné.

Strachová koneckonců byla druhá v neděli v Aspenu, ovšem jen po prvním kole, ale pak klesla za Švédku Fridu Hansdotterovou. "Druhé místo bylo k dosažení. Ale je fajn, že máme na čem pracovat a co zlepšovat, ať už v technice, materiálu či v nastavení," přidala bývalá mistryně světa.

Lepší start do Světového poháru měla už dávno, ještě v dobách, kdy ji vedl otec - v letech 2008 a 2009, kdy druhý slalom sezóny právě v Aspenu vždy vyhrála.

Další závod má na programu 13. prosince v Aare. "Třeba bych mohla jednu příčku do příštího závodu přeskočit," plánovala směle další zlepšení třicetiletá lyžařka.

V hodnocení disciplíny je zatím třetí. "Nepamatuju se, kdy jsem takhle začala, ale ani to nesleduju. Teď jsou důležité jednotlivé závody. Celkové hodnocení je ukázka celé sezony a my jsme teprve na začátku," řekla Strachová, před kterou jsou jen Hansdotterová a Shiffrinová.

Po závodech mířila Strachová a její tým do Evropy. "Pár dnů budu doma, odpočinu si a naberu síly. Bude následovat krátký trénink v Rakousku a let do Skandinávie na další slalom," doplnila další program.

V tomto kalendářním roce prožívá Strachová bronzovou éru. Třetí dojela před Aspenem ve Světovém poháru v únoru i v březnu a také na mistrovství světa. "Ani mi nedošlo, že by to byla doba bronzová, loňská sezóna už je pryč. Teď je tady ta nová. Jsem ráda za čtvrté a třetí místo a doufám, že se budu krok za krokem zlepšovat," řekla svěřenkyně rakouského trenéra Klause Mayrhofera. "Oba víme, že máme na čem pracovat, co zlepšovat, a že tohle určitě není můj limit," usoudila slalomářka, že by přece jen mohla zkusit naplnit sen - útočit na glóbus za celkové sezónní prvenství v disciplíně.

Reklama

Související témata: