Hlavní obsah

Ligety si také přetrhl vaz v koleni a ukončil lyžařskou sezónu

Oberjoch

Úřadující mistr světa i olympijský vítěz Ted Ligety je dalším ze špičkových lyžařů, kteří kvůli zranění museli předčasně ukončit sezónu. Jednatřicetiletý Američan si při dnešním tréninku v německém Oberjochu přetrhl zkřížený vaz v koleně.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Americký lyžař Ted Ligety.

Článek

"Všichni víme, že lyžování je nebezpečný sport. Ale doufal jsem, že se mi podobné zranění znamenající konec sezóny vyhne. Bohužel jsem si přetrhl přední zkřížený vaz a vracím se domů," napsal Ligety na facebooku.

Olympijský šampión ze Soči i Turína a majitel pěti titulů mistra světa, jehož doménou jsou obří slalomy, se připravoval v Oberjochu na závody Světového poháru v Ga-Pa.

V této sezóně měl zatím na kontě jediný triumf z úvodního závodu v říjnu v Söldenu a v pořadí obřího slalomu SP mu patřilo až šesté místo. Přitom v předchozích osmi letech pětkrát vybojoval malý křišťálový glóbus právě za hodnocení obřího slalomu.

Problémy s kolenem ukončily předčasně sezonu třeba i Akselu Lundu Svindalovi, Giulianu Razzolimu, Patricku Küngovi, Georgu Streitbergerovi nebo Sandru Vilettovi. Z americké reprezentace jsou pak na marodce i Ligetyho hvězdné kolegyně Mikaela Shiffrinová a Julia Mancusová.

Reklama