Hlavní obsah

Kompletní tým skokanů v Sapporu postoupil

SAPPORO

Čtveřice českých skokanů na lyžích postoupila do závodu Světového poháru v japonském Sapporu. V páteční kvalifikaci uspěli Jan Matura, Antonín Hájek, Jan Mazoch i Ondřej Vaculík.

Foto: sport.cz

Jan Matura

Článek

Lídr seriálu Jakub Janda stejně jako jeho pronásledovatel v celkovém pořadí Fin Janne Ahonen a většina světové špičky tři týdny před olympiádou do Asie necestovali.

Nejlepším Čechem v kvalifikaci, kterou vyhrál domácí Daiki Ito, byl sedmý Matura. Ten skočil 110 metrů, o dvanáct a půl metru méně než nejlepší Japonec. Hájek díky skoku dlouhému 101,5 metru obsadil čtyřiadvacátou příčku, Mazoch s Vaculíkem skončili na posledních dvou postupových pozicích.

Z nejlepší patnáctky pořadí Světového poháru v Sapporu startují jen čtyři závodníci. Do Sappora se vedle domácího Takonobua Okabeho vydal jen novopečený mistr světa v letech Roar Ljökelsöy, další Nor Björn Einar Romören a Rakušan Andreas Widhölzl.

Vítěz Turné čtyř můstků Janda dal přednost psychickému odpočinku. "Těším se," řekl novinářům po MS v letech a doma ve Frenštátu pod Radhoštěm doháněl fyzickou kondici. "Nebyla stoprocentní," dodal Janda, který ve čtvrtek odjel trénovat na střední můstek do slovinského střediska Kranje, kde zůstane do neděle. Do Světového poháru se vrátí za týden v polském Zakopaném.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články