Hlavní obsah

Koudelka vyhrál kvalifikaci na Světovém poháru ve Wisle

Wisla

Vítězstvím ve čtvrteční kvalifikaci se naladil nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka na Světový pohár ve Wisle. Polské středisko bude hostit dva individuální závody a Koudelka do programu vstoupil nejdelším skokem dne 132,5 metru, za který dostal 140,5 bodu. Do závodu postoupili i Lukáš Hlava, Jakub Janda a Jan Matura.

Foto: Terje Bendiksby, ČTK/AP

Český skokan na lyžích Roman Koudelka.

Článek

Koudelka, který je dvanáctý v průběžném pořadí SP, patřil k nejlepším už v trénincích, v nichž obsadil druhé a osmé místo. V kvalifikaci sesadil z první příčky dlouho vedoucího Poláka Kamila Stocha a porazil o metr a půl i suveréna sezóny Slovince Petera Prevce. Ten si už o víkendu v Almaty pojistil křišťálový glóbus, předtím vyhrál i Turné čtyř můstků a také mistrovství světa v letech.

"Už od prvního skoku se mi tu povedlo dobře sednout si do nájezdového postavení a i odraz je trošku jiný, jsem uvolněnější. Jen doufám, že to vydrží do zítra, protože tu bude výborná atmosféra a přijde pár lidí, co mě podpoří," řekl Koudelka serveru skoky.net. Na stupních vítězů v této sezoně zatím nestál. "Šance na pódium určitě je, ale nechci předbíhat," dodal.

Stoch v kvalifikaci skončil druhý se stejným výkonem jako Koudelka, ale dostal známku o 4,2 bodu horší. Třetí byl Prevcův mladší bratr Domen (127,5 m). Hlava obsadil 28. místo se 118 metry, Janda byl třicátý (118,5) a Matura šestatřicátý (114,5).

Páteční závod začne ve Wisle ve 20:30, v sobotu se bude skákat od 16:00.

Reklama

Související témata: