Hlavní obsah

Školní psycho má kuchařka Samková za sebou, teď chce světovou medaili

Praha

Kolotoč postupně nabírá obrátky a česká reprezentantka ve snowboardcrossu Eva Samková se chystá na další sezónu. Po té minulé v dubnu absolvovala operaci levého ramene, léto strávila převážně v Krkonoších, v září si zajela na tři týdny do Norska. Také zvládla úspěšně zkoušku z anatomie, ale neobešla se bez nervů. Od té doby už stihla dvě soustředění a vyladit recept na domácí nutellu. „Vše je v pohodě, super a cílem je bedna z mistrovství světa a vyhrát Světový pohár,“ řekla v pátek stále dobře naladěná olympijská vítězka ze Soči.

Eva SamkováVideo: Sport.cz

 
Článek

„Po operaci jsem v pořádku, spíš to je pocitově lepší než předtím, takto jsem to měla s kolenem. Nejdříve mě musí spravit, pak už se budu cítit skvěle," pověděla také třiadvacetiletá sportovkyně, která byla podle časopisu Forbes vyhlášena jako jedna z nejvlivnějších českých osobností na sociálních sítích. Toho hned využila při tiskové konferenci a před kamerami pustila krátký přenos do světa.

Ale to hlavní je teprve před ní. V sezóně ji čeká Světový pohár a mistrovství světa ve Španělsku. „Bude to nabitá sezóna. Bude klasicky Světový pohár, což je pro mě zajímavý seriál, ukáže, jak se jezdí celou sezónu, jak je na tom kdo stabilně. Loni jsem byla celkově druhá, letos bych chtěla být první. Bylo by divný, kdybych chtěla být horší než první," řekla Samková k akci, která má devět závodů. Startuje v prosinci v Rakousku a končí v březnu ve Švýcarsku.

Mezi tento dlouhodobý boj se vklíní březnové mistrovství světa ve Španělsku. Česká reprezentantka má zase sebou tři šampionáty, zatím byla nejlépe pátá. „Mistrovství světa je docela důležité, je zahrnuto do kvalifikace olympijských her. Chtěla bych se zlepšit, chci se poprat o bednu."

Na školu se občas vykašle

Bitva na sněhu pro ni bude o něco snazší než zápolení ve školní lavici na FTVS. „Prvák mám za sebou. Na začátku září to bylo psychické trauma. Jako poslední jsem si nechala anatomii, sice to bylo za tři, ale hlavní je, že ji mám. Potřebovala jsem nějaké kredity, mohli mě i vyhodit, mohla jsem zažít znovu. Byla jsem dramatická, nejsem zvyklá se už učit," přiznala rodačka z Vrchlabí, která před novou sezónou v přípravě nic nemění. Je spokojená.

„Tým maká naplno, není co měnit. Na snowboardcross jsem zvyklá, dělám ho roky, škola je víc stresující, protože se na ni dost často vykašlu. Ale snad to tak mají všichni," dodala stále pohodová zlatá olympijská medailistka z roku 2014.

Reklama

Související témata: