Hlavní obsah

I se zlomenou nohou byl na stupních, sjezdař Innerhofer by rád jel na mistrovství světa

Praha

Dává si pauzu, ale dlouhodobější plány italský lyžař Christof Innerhofer nemění. I přes nepřízeň osudu chce na únorové mistrovství světa. Minulý týden na sebe upozornil hned dvakrát. Předvedl fantastický výkon, v rakouském Kitzbühelu obsadil druhé místo v Super-G. Pak zjistil, že závodil se zlomenou nohou.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Christof Innerhofer se raduje z druhého místa v super-G v Kitzbühelu.

Článek

Když si na konci loňského roku Christof Innerhofer při pádu v kombinačním super-G v Santa Catarině poranil levou nohu, lékaři mu oznámili, že má pohmožděné koleno a natržený lýtkový sval. Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2011 si dal chvíli pauzu a v polovině ledna vynechal závody ve Wengenu.

Minulý víkend se však rozhodl postavit opět na start. V rakouském Kitzbühelu absolvoval s poraněnou nohou nejen super obří slalom, ale dokonce i sjezd na jednom z nejslavnějších a nejtěžších svahů. A jeho výkon byl pozoruhodný, v super-G skončil druhý a ve sjezdu obsadil sedmnáctou příčku. „Je to neuvěřitelné. Tři týdny jsem seděl doma na gauči a sledoval ostatní, jak závodí. Moje radost v cíli byla ohromná," řekl po super-G Innerhofer.

To však netušil, co odhalí další vyšetření - vlasovou zlomeninu lýtkové kosti. „Bolelo to opravdu hodně. Kitzbühel je pro nás lyžaře jedním z nejdůležitějších závodů. Chtěl jsem tam jet. Zatnul jsem tedy zuby a věřil, že to zvládnu," napsal na sociálních sítích.

Svého snu zúčastnit se únorového mistrovství světa ve Svatém Mořici se zatím Innerhofer nevzdává a trénuje dál, i když má bolesti. Dokonce prý zvažoval i závody Světového poháru o tomto víkendu v Garmisch-Partenkirchenu. Ale ze startu sešlo.

Reklama