Hlavní obsah

Češi slaví sedmou medaili, běžci na lyžích získali ve štafetě univerziádní bronz

Almaty

Česko slaví na univerziádě v Almaty další medailový úspěch. Běžci na lyžích Miroslav Rypl a Jakubové Antoš, Pšenička a Gräf získali bronz ve štafetě. Na konto české výpravy v Almaty přidali sedmou medaili, další jí těsně unikla v curlingu. Muži v zápase o třetí místo prohráli s Norskem 3:7.

Foto: Ulf Palm/TT, ČTK/AP

Běžci na lyžích Miroslav Rypl a Jakubové Antoš, Pšenička a Gräf získali na univerziádě bronz ve štafetě - ilustrační foto.

Článek

Kvarteto českých běžců na trati 4x7,5 kilometru ztratilo dvě minuty na vítězné Rusy i těsně druhé Kazachy, finišman Gräf pak v posledním kole uhájil bronz před Japonci.

Z pěti českých lyžařek byla ve slalomu nejlepší devátá Tereza Kmochová. Martina Dubovská, jež má zkušenosti ze Světového poháru, se po prvním kole sice držela na čtvrtém místě, ale druhé nedokončila.

Dva dny před koncem univerziády mají čeští studenti bilanci jedné zlaté, dvou stříbrných a čtyř bronzových medailí. V hodnocení zemí jsou průběžně na 11. pozici. Jasně vede Rusko, z 68 soutěží už má 55 medailí včetně 22 zlatých.

Reklama

Související témata: