Hlavní obsah

Samková si vyčítala botu. Teď chce makat, až bude mít ruce jako Schwarzenegger

Sierra Nevada

Prokletí světových šampionátů trvá, snowboardkrosařce Evě Samkové se nedaří přidat ke zlatu z olympijského Soči medailového sourozence. I počtvrté jí finálová brána zůstala uzavřena, v Sierra Nevadě přišla v semifinále po neprojetí branky diskvalifikace a po pádu v malém finále dvanácté místo.

Foto: Ivana Roháčková

Snowboardkrosařka Eva Samková během světového šampionátu v Sierra Nevadě.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Snowboardkros na MS v Sierra Nevadě

Vypovídá o něčem, že vám počtvrté nevyšlo semifinále mistrovství světa?

Už počtvrté? Ty jo, já myslela, že teprve potřetí… První dvě byly hrozný úspěch, tady jsem to prostě zbytečně rvala v té měkké klopence. Formu jsem měla super, i v trénincích mi to jezdilo dobře. Ale zase jsem posbírala další zkušenosti.

Jaké zkušenosti vám ještě oproti soupeřkám chybí?

Mám na mysli hlavně zkušenosti v rozjížďkách i obecně ve stabilitě, abych nedělala takové boty. Je mi pořád třiadvacet, Lindsey Jacobelisové je přes třicet, ta už nemá na sbírání zkušeností nárok. (úsměv) Jsme čím dál tím vyrovnanější, ukázal se i ten fyzický handicap, kdy jsem vloni nestihla tolik fyzického tréninku. Takže na sobě budu muset víc makat.

Na čem nejvíc?

U mě je to hlavně o fyzičce. Samozřejmě záleží i na drobných dodělávkách v technice, na morálu, kdy se člověk občas bojí. Ale bylo vidět, jak Nelly (Moenneová Loccozová) má vždycky dobré starty. Budu víc běhat a posilovat, až budu mít ruce jako Schwarzenegger.

Projevilo se i to, že nemáte tolik naježděno ve velkých tratích?

V téhle sezóně to byl rozdíl. Na všech svěťácích byly tratě mnohem menší, letos se to tak sešlo. Nechápu, že tu Lindsey zase vyhrála, to je neskutečné (získala páté zlato z MS - pozn. red.).

Jaká trať vás čeká za rok na olympiádě v Pchjongčchangu?

Tam jsou velké tratě. Už start je vysoký a jsou tam velké skoky.

Budete mít teď o to větší touhu za rok v Koreji uspět?

Vždycky si říkám, že si ty pády aspoň vyberu, když se mi to stalo v Montafonu nebo ve Feldbergu, řekla jsem si, že to je pořád jenom svěťák… On se svět nezboří.

Když se podíváte, kolik závodnic se tady za celý týden zranilo, berete jako pozitivum, že jste šampionát zvládla bez újmy?

Samozřejmě jsem ráda, ale takhle jsem to vůbec nevnímala. Neříkala jsem si, že to hlavně musím přežít. Ke zraněním docházelo dost na tom skoku do kopečka, tam jsem spadla jen jednou.

Samková na mistrovství světa
La Molina 20115. místo
Stoneham 20137. místo
Kreischberg 20156. místo
Sierra Nevada 201712. místo

Reklama