Hlavní obsah

V příští sezóně se v ČR uskuteční čtyři lyžařské SP

PRAHA

V České republice se v příští sezóně uskuteční Světový pohár v běhu na lyžích jen v Novém Městě na Moravě, kde 29. a 30. prosince začne běžecké turné. Dějiště mistrovství světa 2009 Liberec zatím v kalendáři chybí. Celkem se na českém území budou v ročníku 2006/07 Světové poháry konat na čtyřech místech včetně premiérového Big Airu snowboardistů v Praze.

Článek

V původním návrhu měla Česká republika v běžeckém kalendáři vyhrazený ještě 4. únor 2007; tohoto termínu mohl využít Liberec k předběžné zkoušce na mistrovství světa 2009. "Na kongresu v portugalské Vilamouře ale nakonec byl tento termín přidělen švýcarskému Davosu. Tratě v Liberci nebudou v únoru připraveny," řekl v pondělí ČTK předseda běžeckého úseku Petr Honzl po návratu z Portugalska.

V Liberci se budou konat přípravné SP klasiků v roce 2008. Ve dnech 8. a 9. února se na Ještědu uskuteční dva závody skokanů, o týden později 16. a 17. února budou ve Vesci a na Ještědu na pořadu vždy dva závody v běhu na lyžích a v severské kombinaci. "Nyní je na nás, které ze závodů si pro generálky na mistrovství světa vybereme a navrhneme Mezinárodní lyžařské federaci," řekla generální sekretářka libereckého MS Kateřina Nyčová v tiskové zprávě po kongresu FIS.

Závod v Novém Městě na Moravě bude prvním dílem nové Tour de Ski, poběží se zde prolog a kombinace. "Už je schválen i návrh termínového kalendáře Tour de Ski na další sezónu a program zůstane stejný. Pouze Italové místo Asiaga v roce 2008 zařadí Toblach," dodal Honzl.

Vedle běžců zavítá do České republiky z klasických disciplín ještě SP skokanů, který se uskuteční 9. a 10. prosince v Harrachově. Naopak chybí SP v severské kombinaci. Špindlerův Mlýn bude začátkem února hostit akrobatické disciplíny boule, skoky a skikros.

Začátkem října by měla v Praze na Letné vyrůst konstrukce pro Big Air, na které se uskuteční premiérový SP snowboardistů v Česku.

Reklama

Související témata: