Hlavní obsah

Lyžařská hvězda po expedici v Grónsku skončila s omrzlinami v nemocnici

Praha

Mínus třicet čtyři stupňů, rychlost větru sto dvacet kilometrů za hodinu. Není divu, že po návratu z expedice v Grónsku skončil Ivica Kostelič s omrzlinami v nemocnici. Bývalému chorvatskému lyžaři po ukončení úspěšné kariéry chybí adrenalin, a tak se dal na další dobrodružství.

Foto: Sport.cz

Ivica Kostelič (vpravo) na expedici v Grónsku.

Článek

Ještě před pár měsíci závodil ve Světovém poháru v alpském lyžování, pak ale kvůli přetrvávajícím problémům ukončil svou úspěšnou kariéru. Ivica Kostelič však bez sněhu nedokáže být, a tak se dal na jiné adrenalinové dobrodružství. Spolu se svým kamarádem Mihou Podgornikem absolvoval expedici v Grónsku.

Sedmatřicetiletý Chorvat strávil minulý měsíc osmnáct dní v grónské divočině. V extrémních podmínkách, kdy bylo až mínus čtyřiatřicet stupňů, ušel téměř šest set kilometrů, jak uvedl na svém Facebooku. Domů se vrátil sice nadšený, avšak s četnými omrzlinami na obličeji a prstech na rukou i nohou. A tak musel do nemocnice, kde byl ošetřen a podstoupil zde i kyslíkovou terapii. Jeho kamarád je na tom s omrzlinami o něco hůře, Kostelič doufá, že se brzy zotaví.

Pro mistra světa ve slalomu z roku 2003 to však nebyla první dobrodružná akce. Již loni se spolu s Podgornikem vydal na šestnáct dní na túru na Island. Odtud pochází Kosteličova manželka Elina. Ivica Kostelič během své lyžařské kariéry vybojoval čtyři stříbrné medaile na olympijských hrách, v roce 2011 získal Velký křišťálový glóbus za celkové vítězství ve Světovém poháru.

Reklama