Hlavní obsah

Manažeři chtěli pro Jandu odstupné, lyžařský svaz to zamítl

PRAHA

Manažeři skokana na lyžích Jakuba Jandy požadovali kompenzaci ve výši pěti miliónů korun za to, že se vzdají všech reklamních ploch pro nadcházející sezónu a vítěz Světového poháru podepíše reprezentační smlouvu ve stávající podobě. Oznámil to výkonný výbor lyžařského svazu, který požadavek manažerů na středečním zasedání zamítl.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Jakub Janda

Článek

Obě strany, svaz i Jandův zástupce, přesto doufají v dohodu.

Jandův manažer František Jež požaduje pro svého klienta určitou část reklamní plochy na závodníkovi pro vlastní potřeby, například lyže. Vedení skoku to odmítá a na konferenci úseku v dubnu nechalo schválit klauzuli o tom, že závodníci žádné reklamní plochy nedostanou.

"Všichni jiní lyžaři kromě skokanů mají určitou část reklamních ploch k dispozici. Nechceme za každou cenu vše, ale zájem o skoky vzrůstává díky Jandově výkonnosti," uvedl ve středu Jež pro ČTK.

Kompenzace nebyla schválená

Výkonný výbor lyžařského svazu se dnes zabýval jednáním o smlouvě pro Jandu. "Vzhledem ke schválenému rozpočtu není možné přistoupit na požadavek kompenzace v požadované výši pět miliónů korun," stojí v prohlášení svazu, podepsaném jeho předsedou Lukášem Sobotkou. "Nikdo to nechce hrotit, ale nelze brát peníze pro Jakuba z rozpočtů klubů," dodal pro ČTK člen výkonného výboru svazu Čestmír Skrbek.

Výkonný výbor pověřil radu skokanského úseku, aby pokračovala v jednání s právním zástupcem Jandy na zapracování připomínek k jeho reprezentační smlouvě. "Vyjadřujeme přesvědčení, že vzniklá situace bude vyřešena do konce první části Grand Prix," uvedlo vedení svazu. "Je tady dál prostor, že se bude jednat," doplnil Skrbek. "Nakonec smlouvu podepíšeme," řekl Jež v úterý na tiskové konferenci.

Janda odcestoval spolu s reprezentací na letní Grand Prix, v které obhajuje prvenství. První závody jsou na pořadu o víkendu.

Reklama