Hlavní obsah

Skokan Koudelka se po nemoci vrátil třetím místem v Grand Prix

Hinzenbach

Roman Koudelka se po delší pauze způsobené nemocí vrátil na můstky třetím místem v letní Grand Prix v Hinzenbachu. Česká skokanská jednička, kterou trápil pásový opar na hlavě, nestačila v neděli v Rakousku jen na polskou dvojici Dawid Kubacki, Piotr Žyla.

Foto: Sport.cz

Roman Koudelka.

Článek

Osmadvacetiletý Koudelka absolvoval první tři závody Grand Prix v červenci a v srpnu, přičemž dvakrát byl šestý a v Courchevelu třetí. Další díly GP v Japonsku a Rusku vynechal plánovaně, kvůli nemoci však v tomto týdnu ještě nestartoval na letním mistrovství republiky v Liberci.

V Hinzenbachu předvedl Koudelka dobrou formu už v kvalifikaci, v níž byl šestý. Po prvním kole mu patřilo čtvrté místo a ve druhém se posunul na stupně vítězů. Na druhého Žylu ztratil nejlepší český skokan jen tři desetiny bodu, na Kubackého šest bodů.

Kubacki vede pořadí Grand Prix po osmi závodech přesto, že stejně jako Koudelka startoval jen v polovině závodů. Všechny čtyři však sedmadvacetiletý Polák vyhrál. Před úterním finále GP v Klingenthalu je Koudelka sedmý.

Letní Grand Prix ve skoku na lyžích v Hinzenbachu (Rakousko):
1. Kubacki 251,9 b. (88,5+94,5 m)
2. Žyla (oba Pol.) 246,3 (87+92,5)
3. Koudelka (ČR) 246,0 (88,5+90,5)
Průběžné pořadí GP (po 8 z 9 závodů):
1. Kubacki 400
2. Lanišek (Slovin.) 353
3. D. Kobajaši (Jap.) 332
7. Koudelka 200
69. Polášek
Vančura
Janda všichni 11
82. Štursa (všichni ČR) 3

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články