Hlavní obsah

Královna minulé sezóny Shiffrinová získala novinářskou cenu

Sölden

Celková vítězka Světového poháru a nejlepší slalomářka minulé zimy Mikaela Shiffrinová vyhrála poprvé anketu novinářů o nejlepšího lyžaře uplynulé sezony v alpských disciplínách. Tradiční křišťálovou Trofej Serge Langa, udělovanou od roku 1963, převezme dnes v Söldenu jako čtvrtá reprezentantka USA.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Američanka Mikaela Shiffrinová z loňských závodů v Söldenu.

Článek

Mezinárodní asociace lyžařských novinářů ocenila dvaadvacetiletou úřadující mistryni světa nejen za úžasnou minulou sezónu, ale i za vystupování mimo svahy. "Je příjemným partnerem pro reportéry a skvěle propaguje tento sport ve světě," uvedli zástupci asociace.

Poslední americkou držitelkou trofeje, pojmenované po zakladateli Světového poháru, byla v roce 2009 Lindsey Vonnová. Ta by měla v nadcházející olympijské sezoně patřit k velkým rivalkám Shiffrinové v boji o další velký křišťálový glóbus. Předtím byli oceněni z týmu USA Bode Miller v roce 2005 a Phil Mahre (1983).

Shiffrinová zároveň ukončila kralování Rakušana Marcela Hirschera, který anketu vyhrál v posledních dvou letech. Cenu převezme tradičně v Söldenu těsně před zahájením nové sezony.

Reklama

Související témata: