Hlavní obsah

Soupeřka nepřijede. Další trofej má Ledecká v Turecku na dosah

Praha

Určitě bude chtít vyhrát, na turecké sjezdovce bude velkou favoritkou, ale k odměně za celou sezónu jí stačí vlastně málo. Ester Ledecká může v Kayseri pojistit malý glóbus za triumf v tomto ročníku Světového poháru v paralelním obřím slalomu třeba i umístěním jen ve třetí desítce.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Ester Ledecká ve finále olympijských her v paralelním obřím slalomu ve snowboardingu.

Článek

Ledecká a s ní i další Češka Eva Samková ve snowboardkrosu se představí v závěru tohoto týdne poprvé po olympijských hrách v Pchjongčchangu ve Světovém poháru.

Dvojnásobná zlatá medailistka Ledecká bude v sobotu v Turecku potvrzovat dominanci na prkně v paralelním obřím slalomu. Vyhrála v něm pět ze šesti závodů, do kterých v sezóně SP nastoupila, a před Ramonou Hofmeisterovou má v pořadí disciplíny náskok 1540 bodů. Němka ale nebude v Turecku po nemoci startovat, Ledecké tak stačí skončit do 23. místa a získá druhý malý glóbus v kariéře. Poprvé uspěla předloni.

Ledecká vede i celkové hodnocení paralelních disciplín o 810 bodů před Hofmeisterovou, bronzovou olympijskou medailistkou. Absencí Němky se výrazně přiblíží k třetímu zisku velkého glóbu v řadě. "Budu se snažit, abych toho dosáhla," řekla Češka. Do konce zimy zbývají tři závody a vítězka v každém získá tisíc bodů.

Ledecká má po Turecku v plánu o týden později i paralelní obří slalom ve švýcarském Scuolu a o startu ve slalomu ve Winterbergu se rozhodne podle situace v pořadí SP. Předtím totiž pojede finále SP lyžařek v Aare.

Na nedávné olympiádě potvrdila roli favoritky a ovládla paralelní obří slalom. Z her si ale odvezla dvě zlata, jelikož se předtím výhrou v lyžařském superobřím slalomu postarala o jedno z největších překvapení her. Jako první žena tak vyhrála na jedné zimní olympiádě ve dvou různých sportech.

Samkovou čeká už dnes odpoledne kvalifikace v La Molině a závod přijde na řadu v sobotu. "Trať je tady poměrně placatá, spíš na úrovni Evropského poháru, ale nožky na konci bolí," uvedl trenér Marek Jelínek na Facebooku závodnice.

Snowboardkrosařky mají před sebou rovněž tři závody a Samková už nemá šanci zaútočit na prvenství v seriálu. Mimo jiné i kvůli zraněnému ramenu a přípravě na olympiádu totiž vynechala šest z devíti odjetých závodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články