Hlavní obsah

Samková se promění v moderátorku

Praha
Aktualizováno

Zimu si o měsíc protáhla. Dál jezdí se snowboardem po Evropě, jen jí nejde o to být co nejrychleji dole, ale dobře u toho vypadat na televizních záběrech. Olympijská vítězka ze Soči Eva Samková si zkouší roli průvodkyně cestovatelského seriálu.

Foto: David Taneček, ČTK

Eva Samková při slavnostním přijetí ve Vrchlabí.

Článek

Společně se svým manažerem a bývalou skikrosovou hvězdou Tomášem Krausem obrazí osm středisek, kde budou pořizovat záběry pro Českou televizi. „Budeme jezdit po rezortech, ale představovat i ty kraje. Včetně toho, co máme rádi, takže třeba jídlo,“ usmívá se snowboardkrosařka.

S její výřečností by jí role moderátorky neměla dělat potíže. „Jenže s tímhle nemám moc zkušenosti. Rozhovory umím dělat, ale přímo něco komentovat? Naštěstí s námi jede skvělá partička lidí, věřím, že to natáčení bude takové uvolněné,“ hlásí čtyřiadvacetiletá rodačka z Vrchlabí.

Ramena asi bez operace

Až se vrátí z cest, padne i definitivní verdikt, jak lékaři vyřeší její dlouhodobé trable s rameny. Zatím je však pravděpodobnější varianta, že znovu pod skalpel nepůjde. „Mám vrozenou vadu ramen, operace není ideální. Spíš půjdeme cestou cvičení a maximálního zpevňování,“ popisuje Samková.

Uvolněná ramena ji občas vypadávají, nemůže naplno zabrat na startech. Před dvěma lety podstoupila operaci, vloni v prosinci si při pádu operované rameno opět poranila. „Ale já už se s tím naučila žít, naštěstí to není tak bolestivá záležitost, že by se s tím nedalo jezdit,“ říká Samková, která je v pravidelném kontaktu s věhlasným fyzioterapeutem Pavlem Kolářem.

„Ta ramena zná od mých sedmnácti let, plně mu důvěřuju. Domluvili jsme se, že se potkáme na konci dubna a uvidíme, jestli se třeba něco nového nevymyslí,“ vypráví.

Jenže případná operace by jí pozdržela start přípravy na novou sezónu. „A já chci jet v srpnu na Nový Zéland, kde mají junioři mistrovství světa, tak bych jim pomohla a zároveň si zajezdila. Rozhodně nebudu smutná, když na operaci nepůjdu,“ ujišťuje s úsměvem.

Reklama