Hlavní obsah

New Orleans vyhrál v NBA i počtvrté a přepsal klubovou historii

NEW ORLEANS

Basketbalisté New Orleansu vyhráli i svůj čtvrtý zápas a zažívají nejlepší vstup do sezóny NBA v klubové historii. Rozjeté mužstvo Hornets nezastavili v úterý v Oklahomě ani hráči Golden State, kteří prohráli 93:97. Z vítězné sestavy nikdo nevynikl, všichni členové základní pětky dali minimálně deset bodů.

Článek

"Jsou to jen čtyři zápasy na prahu nové sezóny. Pořád je možné, že ji zakončíme s bilancí 4:78. Člověk nikdy neví," mírnil optimismus s dávkou ironie rozehrávač New Orleansu Chris Paul, který byl s 22 body a 11 asistencemi nejlepším mužem utkání.

O neporazitelnost naopak přišla Philadelphia, a to na palubovce Indiany. Sixers absolutně nezvládli druhou čtvrtinu, prohráli ji o 18 bodů a ztrátu už nedohnali. Jejich největším problémem jsou doskoky. "Nejsme schopni se je naučit. Přitom bez doskakování nemůžeme vyhrávat," zlobil se kanonýr Allen Iverson. Philadelphia v této činnosti prohrála 32:52 a celkově zápas 86:97.

Miami znovu chyběl O'Neal

Těsné vítězství vybojovali obhájci titulu z Miami, byť v jejich sestavě znovu chyběl zraněný pivot Shaquille O'Neal. Pokořitelem Seattlu se stal James Posey, autor vítězné trojky devatenáct sekund před koncem. Faulovaný Dwyane Wade ještě výhru pojistil dvěma šestkami a završil tak svůj zisk na 31 bodů. Závěrečný pokus o vyrovnání Damiena Wilkinse cíl nenašel.

Podceňovaná Atlanta si vyšlápla na Cleveland na jeho půdě, v prodloužení vybojovala vítězství 104:95 a má bilanci 3:1. Domácím nepomohlo ani 34 bodů LeBrona Jamese. V Memphisu měly houstonské "Rakety" zápas od začátku pod kontrolou a jejich výhru podpořil deseti body v závěrečné čtvrtině Číňan Jao Ming. Zdařilý návrat do bývalého působiště zažilo křídlo Shane Battier, nejlepší hráč v historii Memphisu pokořil někdejší spoluhráče 12 body.

V dresu bývalých šampionů Lakers odehrál životní zápas devatenáctiletý pivot Andrew Bynum, který dal 20 bodů a pod košem vybojoval 14 míčů. "Poprvé lidi vyvolávali moje jméno. Musel jsem se štípnout, ale byl to krásný pocit," řekl mladík, jehož losangeleský klub draftoval loni. Ostrostřelec Kobe Bryant po letní operaci kolena vystřelil z pole jen sedmkrát a zapsal si 17 bodů.

Výsledky:
Cleveland - Atlanta 95:104 po prodl., Indiana - Philadelphia 97:86, Los Angeles Lakers - Minnesota 95:88, Memphis - Houston 80:86, New Orleans - Golden State 97:93, Miami - Seattle 90:87.

Reklama