Hlavní obsah

Basketbalistky USK prohrály v Pécsi o 26 bodů

PÉCS

Basketbalistky USK Praha prohrály i třetí letošní zápas v Evropské lize. Po porážkách v Samaře a se Salamankou ve čtvrtek podlehly na palubovce maďarské Pécse 50:76. Další zápas vysokoškolačky sehrají příští čtvrtek doma proti francouzskému Bourges.

Článek

Úřadující české vicemistryně nezvládly především třetí čtvrtinu zápasu, kterou prohrály vysoko 8:21. Právě v tomto časovém úseku nasadila Pécs k rozhodujícímu trháku, když využila několikaminutové střelecké krize pražského týmu. Přitom úvod zápasu zvládly hostující hráčky výborně, po první čtvrtině měly nad domácím favoritem k dobru osmibodový náskok a ještě v poločase vedly 35:32.

Nástup do druhého poločasu ale svěřenkyním trenéra Lubora Blažka vůbec nevyšel. Pécs se chytila v útoku, dala několik laciných košů, díky kterým se dostala zpět do hry. Naopak USK se pod košem soupeře dlouho trápil a na výpadek doplatil i v celkovém účtování. Maďarský mistr si v poslední desetiminutovce už druhou letošní výhru v soutěži bezpečně pohlídal. Pražanky si čekání na první úspěch prodlouží minimálně o týden.

Pécs přidala na agresivitě

Trenér Blažek byl po utkání zklamaný, alespoň částečně jej mohl potěšit výkon v prvním poločase. "To jsme hráli hodně dobrý basket a dokázali zastavit typickou rychlou hru domácího celku. Od páté minuty druhé čtvrtiny ale Pécs hodně přidala na agresivitě, na což jsme nedokázali reagovat. Hůře jsme se prosazovali v útoku," uvedl v rozhovoru s ČTK Blažek ke klíčovým okamžikům.

Nepříjemným zjištěním pro něj bylo, že v závěru hráčky USK na palubovce odpadly fyzicky. "Stalo se nám to už v zápase se Salamankou, také jsme nedokázali hrát v plném tempu celých 40 minut. Je to problém, kondičně na tom nejsme dobře. Problémem je to, že se v nahuštěném programu těžko bude hledat místo, abychom toto manko dohnali," řekl Blažek.

MiZo Pécs - ZVVZ USK Praha 76:50 (12:20, 32:35, 53:43)

Reklama

Související témata: