Hlavní obsah

Bryant zařídil výhru Lakers nad San Antoniem

NEW YORK

Kobe Bryant se rychle zotavil ze zranění kotníku, kvůli němuž nedohrál pondělní zápas s Indianou a musel vynechat páteční duel s Atlantou. V nedělním utkání basketbalové NBA znovu zářil, když v dresu Los Angeles Lakers nastřílel 34 bodů a přidal osm doskoků. Nejvíce se tak podílel na domácí výhře 106:99 nad San Antoniem.

Článek

Klíčovým momentem duelu byla třetí čtvrtina, kterou Lakers vyhráli o patnáct bodů (37:22). "Myslím, že to po obranné stránce byla nejlepší čtvrtina, kterou jsem kdy v tomto týmu odehrál. Bylo tam nasazení, energie, rotace i komunikace. Skvěle jsme si přihrávali. To byl dnes rozdíl," řekl Lamar Odom, který v kalifornském celku působí tři roky. V neděli mu jen těsně unikl ceněný triple-double, když zaznamenal osmnáct bodů, jedenáct doskoků a devět asistencí.

Podesáté za sebou vyhráli basketbalisté Phoenixu, kteří tentokrát rozstříleli Charlotte 114:84. Suns po nevýrazném začátku sezóny nastoupili na vítěznou cestu. V Charlotte je znovu táhl Amar Stoudemire, který si na konto připsal 22 bodů a 12 doskoků a posedmé z posledních osmi zápasů zaznamenal double-double.

"Hráli jsme dobře. Využili jsme, co nám nabídla obrana. Naším cílem je vyhrát ligu a mám pocit, že jestli se budu zlepšovat, máme na to větší šanci," komentoval Stoudemire aktuální formu Phoenixu. Trenér Suns Mike D'Antoni dal příležitost i hráčům z lavičky. "Máme sérii a nechceme ji promarnit tím, že nebudeme mít dost energie. Jednou prohrajeme, ale chceme se ujistit, že nás porazí jiný tým, že se neporazíme sami," uvedl.

Basketbalisté Seattlu dokázali v domácím zápase s Golden State smazat poločasové manko šestnácti bodů a vyhráli 117:115. V posledních vteřinách zápasu přitom na palubovce chyběl nejlepší střelec hostů Baron Davis, který v předchozím průběhu zaznamenal 28 bodů. "Vystřídal jsem ho, protože odehrál hodně minut, a už jsme neměli šanci poslat ho na poslední vteřiny zpátky," řekl trenér poraženého týmu Don Nelson.

Výsledky nedělních zápasů NBA
Charlotte - Phoenix 84:114, Sacramento - Atlanta 117:92, Toronto - Portland 83:93, Los Angeles Lakers - San Antonio 106:99, Seattle - Golden State 117:115.

Reklama