Hlavní obsah

Kvůli protestům ve Francii byly přesunuty zápasy ME házenkářek

Paříž

Sobotní zápasy čtvrtfinálové skupiny mistrovství Evropy mezi házenkářkami domácí Francie se Švédskem a Srbska s Ruskem byly z bezpečnostních důvodů přeloženy na neděli. Důvodem jsou očekávané protivládní protesty hnutí žlutých vest v dějišti první skupiny Nantes.

Foto: Robert Grim/chf.cz

Ilustrační snímek.

Článek

"Vzhledem k plánovaným demonstracím bude v sobotu hala uzavřena," uvedla Evropská házenkářská federace na svých internetových stránkách. Francie podle nového rozpisu nastoupí proti Švédsku v neděli od 15 hodin a o tři hodiny později se utká Srbsko s Ruskem. Nedělních zápasů druhé skupiny v Nancy se změna programu nedotkla.

Protesty, jejichž původním důvodem bylo zavedení daně na pohonné hmoty, ovlivnily také víkendový program francouzské fotbalové ligy. Odloženy byly zápasy mistrovského Paris St. Germain s Montpellierem, Toulouse s Lyonem, Monaka s Nice a St. Etienne s Marseille. Dnes k nim přibyly zápasy Angers s Bordeaux a Nimes s Nantes.

Protesty ve Francii organizuje hnutích žlutých vest už od 17. listopadu a minulý víkend demonstrující v ulicích hlavního města zapalovali auta a rabovali obchody. Úřady proto mají kvůli nejhorším protestům v Paříži od roku 1968 v úmyslu zavřít Eiffelovu věž a další turistické atrakce a posílit bezpečnostní složky.

Reklama

Související témata:
Žluté vesty