Hlavní obsah

Proti mistrům světa došly házenkářům síly

BRÉMY/PRAHA

Statečně vzdorovali čeští házenkáři v posledním utkání základní skupiny mistrovství světa v Brémách úřadujícím světovým šampiónům Španělům a ještě čtvrthodiny před koncem drželi nerozhodný stav 24:24. Jenže v závěru jim došly síly a do druhé fáze turnaje si nesou porážku rozdílem šesti branek.

Článek

Nečekaný tah, kdy se do české branky postavil Štochl, sebevědomého soupeře nezaskočil a hned v úvodu se prosazoval silovou házenou, ať už ze spojek či ve spolupráci s pivotem Uriosem, který byl doslova k neudržení.

Španělé brzy získali až pěti brankový náskok, národní mužstvo se pralo s únavou po vyčerpávající nedělní bitvě s Egyptem a ve 20. minutě prohrávalo již 8:14, když se urostlé spojky dostávaly k zakončení zblízka, nestačili jsme jim ani rychlostně a vůbec to nešlo pivotu Juříčkovi v sevření bránících obhájců titulu.

Reprezentanti prožívali kruté chvíle, ale nic nevzdali. Střelecky se chytil střídající Horák, z křídla se do zakončení nutil Filip a ve 40. minutě se nám po šňůře čtyř gólů povedlo srovnat stav na 21:21.  Nakonec rozhodla závěrečná fáze, v němž Španělé uplatnily výtečný přechod do útoku a těžil i z našich technických chyb a ukvapenosti při snaze o kombinační projev.

Dnes čeká reprezentaci stěhování do Mannheimu, kde ve druhé fázi turnaje změří síly s Ruskem, Maďarskem, Chorvatskem a lepším z dvojice Norsko/Dánsko. K naplnění snu o čtvrtfinálové účasti ale musí čeští házenkáři alespoň dvakrát vyhrát.

Česko - Španělsko 29:35 (15:19)
Nejvíce branek: Filip 9/2, Horák 6, Jícha 5, Nocar a Řezníček po 3 - Camara a Urios po 7, Garcia 5/3, Romero 5/4, Belasategui 3. Diváci: 7400.

Reklama

Související témata: