Hlavní obsah

Házenkáři doplácejí na chyby, trápí se hlavně opory

PRAHA/MANNHEIM

Zase jen smutek v očích zůstal ve čtvrtek českým házenkářům po další bitvě na mistrovství světa v Mannheimu. Proti Rusku přitom od začátku vedli, na stranu soupeře se skóre převážilo až v poslední čtvrthodině.

Článek

"Další zbytečná porážka, bohužel se nám v zápasech opakují výpadky. Po výborném poločase se to svezlo k nejistotě a hernímu trápení. Přitom jsme cítili, že na Rusy máme, jenže po změně stran tam bylo moc technických chyb. Zase nám nevydrželo absolutní soustředěním celou dobu. Prohráli jsme si to sami, podobně jako předchozí utkání s Maďary, proti nimž stačilo lépe začít, jenže úvodních dvacet minut bylo z naší strany tragických," tvrdil kapitán Karel Nocar s tím, že právě přes dva zmíněné soupeře mohla vést cesta do čtvrtfinále.

"Kluci tam nechali všechny síly, jenže herně nám to občas vázne. Polevíme pak od důrazu, dopouštíme se nepřesností a pod tlakem soupeře mizí sebedůvěra," připustil trenér Pavel Pauza, jehož mrzí hlavně výpadky zkušených matadorů a předpokládaných opor. Také v klíčových momentech utkání s Ruskem bylo patrné, že se trápí Juříček na pivotu a daleko do optimální formy má i Filip. "Nedaří se a nevíme, jak z toho," připustil Jan Filip.

Alibi nehledají

"Nemá cenu hledat alibi, rveme se s vlastní křečí. a to je u hráčů, na kterých by to mělo stát, a mezi ně se počítám, vážné. Možná tím pak znejistí i ostatní," připustil David Juříček. Snad v nejtěžší krizi se nachází už popáté na MS účinkující Házl, který měl být dirigentem hry, jenže po slabých výkonech během turnaje včera už vůbec nezasáhl do hry.

Kouč se pokusí zklamané mužstvo ještě motivovat tak, aby se pralo i o čistě teoretickou o naději na čtvrtfinále, i když zdolat dosud suverénní Chorvaty by se rovnalo malému zázraku. "Hodně nečekané vítězství Dánů ve čtvrtek večer nad Španěly dost výrazně zeslabilo naši možnost ještě se dostat na čtvrtou příčku tabulky skupiny a dokonce se bojím, že ani čtyři body v našem případě nemusí stačit k postupu. Snad bychom mohli o víkendu hrát bez psychického zatížení, rozhodně budu chtít z hráčů sejmout deku," uvažoval Pauza.

Reklama

Související témata: