Hlavní obsah

Wade dovedl basketbalisty Miami k výhře nad Clevelandem

NEW YORK

Rozehrávač Dwyane Wade dovedl basketbalisty mistrovského Miami ke čtvrteční výhře 92:89 nad Clevelandem. Wade vstřelil 41 bodů, z toho více než polovinu z trestných hodů, a vytvořil celkem tři klubové rekordy - v zápase proměnil 23 šestek, v poslední čtvrtině dal 24 bodů, ale také během utkání dvanáctkrát ztratil míč.

Článek

Uspěl i aktuálně druhý nejlepší tým NBA Phoenix, který zdolal ve šlágru Západní konference San Antonio 103:87.

"Věděl jsem, že je jen otázkou času, kdy to přijde," řekl Wade o heroickém výkonu ve čtvrté části zápasu, ve které domácí v posledních osmi minutách zvrátili díky svému rozehrávači dvanáctibodové manko. "Je to skvělý a nesobecký hráč," vysekl poklonu spoluhráči pivot Shaquille O'Neal, který před svým vyfaulováním stihl dát 16 bodů.

Zato hvězdě Clevelandu LeBronu Jamesovi se nedařilo úplně podle představ a obávaný střelec se musel spokojit jen se 17 body. Ačkoliv hrál s pohmožděným palcem na noze, porážku vzal na sebe. "Beru za ni plnou zodpovědnost, měli jsme dost šancí, jak ten zápas vyhrát," řekl James.

Phoenix se po pondělní prohře od Minnesoty, která ukončila jeho rekordní sérii 17 vítězství, vrátil do zajetých kolejí. Proti bývalým šampionům se vytáhl především Amare Stoudemire, který nastřílel 24 bodů a přidal 23 doskoků a oslavil zařazení do týmu Západu pro Utkání hvězd, kam jej ve čtvrtek dosadili trenéři společně se spoluhráči Stevem Nashem a Shawnem Marionem.

Phoenix oplatil soupeři prohru

Suns oplatili soupeři listopadovou prohru v prodloužení. V té době ještě ale Phoenix nepředváděl současné suverénní výkony, když do sezony vstoupil s bilancí jedné výhry a pěti porážek. "Tehdejší hra z počátku listopadu se ani trochu neblíží té, kterou předvádíme dnes," řekl kouč Mike D'Antoni.

Nejlepším střelcem Phoenixu byl tentokrát náhradník Leandro Barbosa s 25 body, v hostujícím týmu dělali, co mohli, Manu Ginobili, autor 32 bodů, i dvacetibodoví Tony Parker s Timem Duncanem, který přidal i 18 doskoků. Zbytek týmu ale přispěl jen 15 body. "Ve středu jsme hráli těžký zápas s Utahem a dnes s nejrychlejším týmem v lize. Je těžké s nimi držet krok. Ale únavou to nebylo, oni se trefovali ve správných chvílích, my ne," řekl Ginobili, argentinský olympijský vítěz.

Výsledky:
Phoenix - San Antonio 103:87, Miami - Cleveland 92:89.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články