Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu vyhráli v prodloužení v Portlandu

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu si až v nastaveném čase zajistili výhru v Portlandu. V úterním zápase zámořské NBA byl po čtyřech čtvrtinách stav vyrovnaný 96:96, v prodloužení však Suns nastříleli o sedm bodů více než domácí celek.

Článek

Portland měl přitom velkou šanci na vítězství v normální hrací době, když se Travis Outlaw čtyři sekundy před koncem dostal až pod soupeřův koš. Z výhodné pozice se však netrefil. "Po zápase jsem mu řekl, že tu střelu měl do koše dotlačit silou. Nevěřil jsem vlastním očím, když jsem ho viděl, jak si našel cestu ke koši, ale nespadlo to tam. Při takové střele nemůžete fintit," zlobil se trenér poraženého týmu Nate McMillan.

Phoenix se nakonec vypořádal s absencí nejužitečnějšího hráče minulé sezóny rozehrávače Steva Nashe, který kvůli zranění ramena nedohrál pondělní vítězný zápas s Denverem. Druhý tým soutěže k výhře dovedl autor šestatřiceti bodů Amare Stoudemire a také Leandro Barbosa, který třiadvacet ze svých pětadvaceti bodů nastřílel po přestávce.

Právě Barbosa úspěšně zaskočil na Nashově postu, ke klíčovým košům přidal ještě sedm asistencí a šest doskoků. "Barbosa to opravdu ve druhém poločase pozvedl," složil svému spoluhráči poklonu nejlepší střelec zápasu Stoudemire.

Sérii čtyř porážek ukončili basketbalisté Milwaukee, kteří porazili 116:111 Orlando. Bucks prohráli patnáct z posledních osmnácti zápasů částečně také proto, že jim kvůli zraněnému levému kolenu chybí Michael Redd. Ten by se měl do hry vrátit ještě v tomto týdnu.

V úterý ho zastoupil jeho nejlepší kamarád Ruben Patterson, který čtrnáct ze svých sedmadvaceti bodů nastřílel v rozhodující závěrečné čtvrtině. Patterson v profesionální soutěži působí už osm let a hraje o novou smlouvu pro příští sezónu, ať už v Milwaukee, nebo kdekoliv jinde. "Jen jsem se snažil být agresivní. Bavím se tím, jednatřicet let je pořád mládí. Mám čerstvé nohy," řekl.

Výsledky úterních zápasů NBA
New York - Los Angeles Clippers 102:90, Detroit - Boston 109:102, Portland - Phoenix 102:109 po prodl., Memphis - Houston 90:98, Milwaukee - Orlando 116:111.

Reklama

Související témata: