Hlavní obsah

Český pohár volejbalistů patří po šesti letech znovu Liberci

ÚSTÍ NAD LABEM

Volejbalisté Liberce pozvedli po šesti letech znovu nad hlavu Český pohár. Trofej, svou první po zisku mistrovského titulu v roce 2003, vybojovali ve čtvrtek v Ústí nad Labem vítězstvím 3:1 ve finále se Zlínem. Dukla si tak zajistila start v evropském Klubovém poháru.

Článek

"Získat pohár je pro nás hodně cenné, protože nám zajišťuje účast v evropském poháru. Na Zlín jsme se důkladně připravovali, přesto nás v prvním setu zaskočil kvalitním servisem. Od druhého setu se kvalita naší hry výrazně zlepšila," řekl spolupracovníkovi ČTK Vladan Merta. Ten dovedl tým k trofeji ve své první sezóně v roli hlavního trenéra. Do ní povýšil po odchodu Petra Broma do Českých Budějovic.

O zlom v prvním setu se postaral Herich čtyřmi esy, po jeho sérii Zlín otočil stav na 14:12. V dramatické koncovce ještě odvrátili liberečtí hráči dva setboly a srovnali na 24:24, závěr setu ale nakonec patřil Zlínu. Po první výměně stran Dukla vedla 5:0 a kvalitními bloky, důrazným servisem i díky bezchybnému útoku univerzála Poláka stav na sety rychle vyrovnala.

I třetí dějství jasně režíroval severočeský favorit. Pak ale Zlín vycítil šanci, vybudoval si pětibodový náskok a vedl ještě 19:17. Bíza a Jeslínek svým podáním však zlínský nástup zastavili a s přispěním nové argentinské posily Simara, který od druhého setu vystřídal nahrávače Rosenbauma, už žádné drama nepřipustili.

"Jsem zklamaný, poté, co jsme vydřeli první set, přišly naše chyby v útoku, na přihrávce a v mezihře. Škoda dobře rozehraného čtvrtého setu," konstatoval Roman Macek, kouč Zlína, který prohrál finále domácího poháru i v roce 2004.

Reklama

Související témata: